245 - "Det ser lite systematiskt ut."

Alltså, två pers och en kommentar senare. Nu jävlar.

Ljusljusljus och en kick off, projektarbete, jobb, några bokade gig, förvirring, 5 veckor kvar till Examen (okej, det blir ingen examen förrän i Augusti. Hoppas jag)

För ljusnörden:

Ljusgraff
igår, mörkt men inte speciellt kallt.
Lång slutartid och budskap med ficklampa och liten LED.
Också bilder, typ tekningar. Kommer definitivt bli sjukt bra pix om vi fortsätter jobba lite, under lite mer kontrollerade omständigheter. Typ, bestämma innan vad vi ska göra.  Plan A är väl att göra lite av detta under GBGvistelsen.
Detta går att göra hur mycket som helst med, jag kommer garanterat göra massor när jag får tid över. Typ, måla hästar:Meshuggah
Vi fixade fotopass på Folkets Park i Jönköping, inget svårt, bara att maila. Sen snackade vi med lite folk och fick GRYMMA tips. Tips i all ära, men det är nog en del övning också, några pix blev asbra, andra blev sämst. Jag gick in med ett fast objektiv (vilket jag haft under alla tagningar 0,25 - ∞m, bilden blir ganska bra, eller ett närmare som funkar fint till porträttfoto 0,33 - ∞m), ångrar det verkligen inte, men jag tror att jag hade fått fler bättre bilder om jag haft ett zoomobjektiv (typ standardobjektivet som kom med kameran. Åh jag är sugen på att uppgradera mig lite objektivmässigt).
Men det var högt ISO som gällde, improviserad vinklar, snabb fokusomställning, viktigt att se upp för headbanging hair som var överallt i diket.

Tipsen vi fick:

- Använd aldrig blixt (ofta får man inte det), det blir bara tråkiga bilder.

- Använd minst 1/125 sekunds slutartid. Helst 1/500 (för att få munnen skarp, den rör sig fort). Oftast innebär detta ISO 3200 om man har en zoom med ljusvärde 2.8. Har objektivet högre ljusvärde blir det svårt att få bra bilder eftersom scenerna inte alltid är bra ljussatta.

- Ett fast 50mm 1,8 kan fungera ganska bra om man står nära, men en zoom är bäst. MAn vill inte byta objektiv eftersom det brukar vara mycket damm i luften nära scen.

- Här kan fast objektiv fungera bra, eftersom personerna ändå brukar röra sig för snabbt för att autofokusen ska hinna med.

- Jag kör fast ISO 800 och höjer om det behövs, tidsförval 1/125 och höjer om det behövs. Så kan kameran välja bländarn, som oftast blir lägsta, och sen använder jag äver/underexponeringsfunktionen för att ändra ljusare/mörkare.
Hästgraff
Ja, detta gick ju som det gick. Tanken var att måla grafitti på en häst.
Problem:
- Hitta en Häst
- Hitta en färg som funkar på Hästen
- Hitta tid
- Köp färg
- Kom på ett kreativt bildmanus
- Hoppas hästen orkar
- Utsätt inte hästen för samma skit två gånger
- Gör det helst inte på Annandag Påsk, om du gör det, köp morötter i förväg!
- Ta med rätt grejer.
- Använd lamporna du faktiskt har med dig.
- Glöm inte plocka upp personen som lånar ut hästen på vägen till stallet.

Annars administrerade vi upp allt rätt bra med tid och produktion. Bilderna blev inte som vi hoppats och vi borde ha övat innan på typ.. hunden. Näe, kanske inte, men lite övning och lite mer genomtänkt borde det vart. Vi kunde ha planerat och förberett på ett annat sätt för att ha fått ett bättre resultat. Det vore kul att göra det en gång till och rätta till det som blev fel.
(fick förfrågan om att fota under träning/tävling för ett ekipage. Vita hästar for the win!)(och svarta katter forevvah!)


Färghäll

Först och främst: Galenskap att alls ställa upp på projektet. Men TUSEN tack till alla som offrade sig. Ja, det är som det låter; vi hällde färg över människor. Det var kul, men jag skulle nog inte utsätta mig själv för det.
Här failade vi också på en del punkter. Inte konstigt, för det ä väldigt meckigt att få ihop allt:
- det är många inblandade
- det är färg i hår (löstes med plastfolie i håret)
- färg på kläder
- det fanns en dusch= folk duschade och blev rena= det tog en stund= solen flyttade på sig
- vi glömde använda lampan
- färgen är asdyr.
- jag borde haft annat objektiv, ett med autofokus. Bra, då vet jag det.
- vi borde haft en reflexskärm med guldig - och silvrig sida.
- Vi borde vart fler som administrerade och assisterade.

Detta skulle jag också vilja göra om för bättre resultat och bygga på erfarenhet. Det är liksom ett av alla projekt jag kan tänka mig att göra om och göra mycket bättre.
Behövde vi verkligen vara på samma plats?
Var ljuset tvunget att vara liknande?
Kunde det blivit bättre med andra färger?

samtliga uppladdade bilder är oredigerade.

24/4 - Världens mysigaste eftermiddag!!
Elin, fantastiska fantastiska Elin!! Efter att jag deppat ihop halvt på studentrummet två kvällar i rad åker hon hit helt improviserat. Tack vare det får jag vara med henne  på tvåmånadersdagen. Jag tror inte att det kunde blivit en bättre kväll med Elin, solsken, prat, häng, grill (LYX!), UNO, Suz, lite lugn, Kent, bärs och bara kärlek.
Jag är en lyckans ost som faktiskt har det så jävla bra. hur ofta händer det att en hittar en konstant lyckokänsla? Jag har hittat den. Här är hon, känslan:Nu ska jag snart till Göteborg igen. jävla åkande fram och tillbaka och idag blev det Swebus. Inte helt bekväm med det, men tillbakavägen brukar vara så fullbokad att de sätter in extrabussar, av högre standard. lider å andra sidan inte heller på vägen till Götet. För att det är just TILL Götet. Det bästa med Jönköping är skyltarna till Göteborg.

Helgen är ju röd, som i 1majröd. Så Kajsa och jag går in i studion och lägger trummor och bas på 0302, nya hitten och liggalåten. WOHOW! Kommer bli gött att spela massor och som pricken över iet spelar The Preacher and The Bear på Underjorden på Söndag 1/5 vid midnatt!! Kom kom!


Kolla här också: RFSL söker modeller

Kommentarer

press [rec]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0