314 - Barca 1.

Idag är det bra 13´ mot gårdagens 18, jag kan trösta mig med att det i alla fall är minst 18' varmare än i Sverige.
Vi har orienterat oss lite i stan, Hanin skaffar kollen och jag och min nya man ska idag gå på Cigarrjakt. T-shirtjakt också för den delen (om han kan tänka sig att gå upp någon gång)

Vi bor på ev an sex huvudgator, precis över en liten bar och intill en tunnelbanehållplats så det är inga problem att ta sig nåonstans. Tyvärr kör vi hennes hyresvärd rätt hårt genom att bo här utan att betala- känns som att vi är illgala flyktingar. Känns kanske lite fel också för att han är sjukt trevlig. Men jag tror han fattar men låter det gå. 70spänn är inte speciellt mycket per dag för boende tycker jag.

En av personerna som bor med Hanin har hjälp oss att ta oss runt, förklarat lite av den spanska kvarten och fått ut os på i alla fall et nattligt äventyr på en svindyr klubb. (Inget inträde, bara 40:- och en drink för 150 sek, en liten INlapp som skulle bytas mot en OUTlapp. Men det visste ingen om).  Jag gick mest runt och stirrade ut alla män som i sin tur stirrade på dansande töser på dansgolvet eller på de anställda lättklädda dansöserna. Kostymnissar från olika delar av världen som inte verkade vara där bara för att dansa, EH.

Till slut hittade vi ändå en sysselsättning (samma som Hanin och jag alltd verkar underhålla oss med) : Prata med främlingar. I huvudsak för att öka umgängeskretsen, få snacka spanska, höra om andra livsöden, hitta på nya saker men verkligen inte för att dansa. Då de flesta pratglada där var män så tar vi tag i ett gäng och vrålar SALUT varpå de jävlarna svarar SKÅL!! Tadaaa! Vi har hittat nya vänner- från Norge!! Downer. Downer. DOWNER. Samtliga i den lilla kretsen om sex pers verkade genomgå en slags 30årskris och berättade om sina fina jobb, deras pengar och att de åker utomlands en gång i månaden för att kalasa och leva lopan.

Tyvärr blev dessa fulla och kåta efter ett tag och började bjuda frikostigt på drinkar och shots samt ragga på motsatt kön. En tjej såg så jävla kränkt ut när en av de gick fram och började svindansa med henne så jag bytte några ord (dåligt byggda meningar på spanska) och hon frågar vart jag är i från. Sverige. Göteborg. Jaha, hon också? KUL! Downer. Igen. Men hon verkade vara lite mer peppad på att snacka och visade sig ha gått på samma skola som Hanin när de var små: numera kulbbarrangör i Bacelona.

Hur som så slutade kvällen med att vi stannar till i en tunnel där en gatumusiker står och spelar, ber om att få låna hans gitarr och spela. (Mycket runda om tassarna efter norrmännen) Plötsligt har vi en publik om ca 12 pers som svänger med, till vad kan jag inte riktigt förstå för vi spelade typ Justin Bieber.. Ursprungsartisten gav oss myspace och nummer och fick ihop en slant på oss i alla fall och göttlade vidare hem, med tre italienare som sällskap. Efterfest i Hanins Common room med någon Kiwislisksötdricka, allting slutade med fyllkök runt 8 på morgonen.
BRA KVÄLL!

Annars har vi sett stade, käkat(typ hela tiden), försökt smälta in, inte lyckats smälta in, druckit sjukt god espresso och fotat massor. Vi var på museum igår vilket jag är mycket nöjd med. Alla borde vart med.

"alla borde vart med" ?????

Hanin börjar sin Praktik idag så jag och min Man ska ut och göra Barcelona på egen hand. Förhoppningsvis är vi nyktra när vi möter upp henne ikväll.


Kommentarer

press [rec]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0