268 - Slut på snus.

Inte som att jag tänkte sluta, men dosan är lite klent fylld nu. Bra tips för att trappa ner på snusandet; för kassabok. Inte för att se vart pengarna tar vägen utan för att bli snål på onödiga saker. Du går längre ifrån konsumentrollen och intar istället rollen som investerare i din egen tillvaro.

Tänker och krisar om olika saker.
Bostad verkar ju lösa sig, och det känns som att livet kan bli lite mer monotont med vardagsgöra i ett eget hem än i en "bo på olika ställen"tillvaro. Men det kan också bli lite mer fritt(hur?) och mer kreativt. Det blir såklart till att jobba ihop till hyran och, som tidigare nämnt investera i bostadsting såsom ett större skrivbord och annat. Sen kommer våren. Den Svenska vintern har ännu inte gjort sig påmind och jag kan väl inte säga att jag längtar efter våren lika mycket som jag gjorde för exakt ett år sen, men jag ser fram emot att ta fram vårkläderna och faktiskt också lite mot de där onödiga förkylningarna som kommer när en tycker att det ser så vårigt ut så klädkoden blir efter ljushet och inte efter temperatur. Kaffe på balkongen, och kanske kanske också på en altan tillhörande ett hus. Kanske.

Efter bostadskrisen kommer körkortskrisen. Jag har ju inte körkort! Liftkort kommer lösa sig, men körkort. Förgifta världen med avgaser och känna en borgerlig längtan efter bil. Överväga att ha bil för det är slappare att åka bil än buss. Västtrafik höjer ju priserna  med 5%  8 Januari 2012. Vet inte riktigt vilken målgrupp västtrafik har, men det är ju inte unga vuxna i alla fall. Det suger. Tur att jag har en cykel till våren.

Lite det där om att släppa egot. Inte släppa egot bara sådär men att utvecklas till en mer omhändertagande och sammanhängande människa. Onödiga behov släpps, konsumtionen minskar och vi landar mer i ett människosamhälle än ett mans- eller kvinnosamhälle. Inte leva i tron om att något blir bra om jag gör det där och skaffar det där och går dit och gör det, utan att leva i nuet. Du kan leva för att bli bättre och sikta på karriären. Satsa allt på din karriär som framgångsrik. En i mängden som gör det för att ditt ego ska må bättre. Bekräfta dig själv. Men det är ju nu du lever. Din vision om att allt blir bra om du gör det där för att uppnå det där försvinner. Kontrollbehovet för nuet och framtiden, den fulla kontrollen över det gångna är passé. Du kan inte kontrollera allt som kommer att ske. Det sker av sig självt. Kan du så kan du. Händer det så händer det. Du måste leva nu, för det går inte att göra något annat. Det som händer nu händer nu. Och det är inte för att du har haft någon som helst kontroll över saken innan, det är imaginärt. Du kan bestämma med ett fåtal individer vad som kan hittas på och vart ni kan resa. Det är väl bara det där lilla utöver jag menar. De andra som bestämt samma sak som vi kallar slumpen.
Antar jag.
Fan. Jag kan ju inte summera någonting alls på vettigt vis.
Hjärndött.


Nu är jag trött på mig själv.

Kommentarer

press [rec]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0