263 - Kärlekfulla kollage tillägnat människor en knappt vet något om.

Jag dricker rödvin och är lite sur. Jag är allt som oftast lite sur, men ännu oftare ännu gladare. Eller så är det den där lilla lilla slängen av ADHD. Lite sur är jag för jag tänker på allt jag inte fattade när jag var liten. När de andra tjejerna i klassen bråkade och skapade sina egna intriger satt jag på en bänk och tittade i en bilderbok med hästar eller åkte linbana med mig själv, kanske med Johanna. Eller så satt jag kvar och pratade med Lena, helgrymma Lena som var klf för oss. Det var liksom inte så många andra som pratade med mig där och då. Varför jag är sur över det? Jo, för jag aldrig satte mig in i vad de sysslade med( så jag fattade inte, blev litet utanför) och heller aldrig fick hänga med dem. Ingens gäng, ingens vän. Uppenbarligen hittade jag på andra saker vissa dagar när jag inte orkade sitta bredvid och lyssna på bråk. Lyckligtvis grejade jag låg- och mellanstadiet med hjälp av morsan. Nu är det dags att vara lite arg på högstadiet. Inte heller här påvisade jag någon form av vidare intelligens. Hästar, igen. Rita och nu började musiken för Alex tyckte det verkade som en bra. Antingen tyckte han att det skulle passa mig att vara med i Ensemblen eller så försökte- och lyckades- han att få tummen ur röven och skaffa ett intresse utanför stallet. Siw var ju också en förebild. Detsamma om Camilla och Petra. Hästar och papper och penna. Inget vidare intresse för bokstäver, siffror eller gympa.

Jag är lite arg på allt som ska vara högpresterande. Alla som nu kan vara på arbetsmarknaden, familjefäder, mödrar, nyutbildade studenter, och annat löst pack. Alla är högpresterande och jobbat ca 110% när de kan. För det är gött med extra pengar så en kan ha ett lite mer kvalitativt liv. Övriga, aka vanliga dödliga som inte glidit in på ett eller annat vis, sitter där och kan inte ta sig varken in på marknaden eller ut ur det nedre skiktet. Wohow - måste jobba för att få jobb. Det finns inga jobb tillövers.

Mer arg? Ja, lite. Till exempel på att jag och alla andra inte har råd/kan/har tänkt på att köpa helt ekologiska och rättvisemärkta kläder. Som känt är så är klädproduktionen ett av Moder Jords mesta nederlag ur miljösyn. 1) hur materialet framställs. 2) hur materialet skördas 3) hur materialet och de anställda som skördat materialet  behandlas. 4) vart materialet fraktas 5) hur materialet fraktas. 6) vem som tar emot materialet för att göra kläder av det 7) arbetsförhållanden för de som syr kläder/färgar tyget osv 8) frakten till återförsäljaren 9) returen tillbaka för kläderna är fel/kläderna som slängs för de är fel. Fel fel fel fel 10) Höga, men låga priser för kläderna 11) Överkonsumtionen av kläder för vi har råd 12) Jag väljer inte ett fair trade-märke för jag .... buh. nu skäms jag.  kolla in http://www.demcollective.com/visa.lasso

Mer arg? Igen? Ja. På människor i största allmänhet. Jag ska vara trevlig hela tiden nu. Folk blir så glada. Fast bara trevlig när jag vill att personen ska vara trevlig. Tyvärr är jag lite socialt handikappad och kan inte prata med alla typer av människor. Men jag kan ju vara lite positiv ändå.

Kommer vara arg på CSN snart (igen). När jag får det där "dags att betala tillbaka ditt högskoleCSN."


Annars är livet nog gött. Arg som sagt. Men OK. Projektet med Nadim är kul. Jag går och väntar lite på att Musik Direkt (KulturUngdom) ska starta. Då kan jag experimentera lite mer och lägga upp en plan på hur jag ska göra det. På annat sätt än innan. Jag vet liksom mer nu och det kan bli lite roligare och lättare att fokusera på det estetiska när tekniken släppt lite. Det är alltså Ljusdesignen jag pratar om. Ljustekniken. Skulle vilja ha ett Congo eller ett ChamSys och ett Capture Polar att öva på hemifrån.
Musik Direkt är lite ljuset i mörkret. Det är liksom kul. Fint och bra.


tack tack. kolla in Heja Sverige också.

Kommentarer

press [rec]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0