passa hus. huspassarn. vakta hus. husvaktarn.

inte kellys idag. INTE KELLYS IDAG.
kellys i fredags. det blev fest av kvällen och med det vill jag ge en eloge till WHEMELIE som är festfixarn. ingen fest utan emelie.
sen vill  jag varna för barn i stan. De tar dina pengar när du ska ta ut dom. så passa dig och slå dom om du ser dom.


Alkohol ger dig påsar under ögonen.


Sen vi fick ett strålande album från allas vår Brittan har vi hänförts av hennes charm och trassliga historia. och ja- jag gillar henne skarpt. men efter albumet CIRCUS så är dte inte längre lika charmigt. nej, det är faktiskt värdelöst och pengar i sjön. de kunde du likväl gett till barnen som rånar dig på centralen. så vi går illbaka till våra gamla favoriter och när utestället börjar spela nya låtar från B.S tar vi oss i kragen- oavsett tillstånd- och sätter oss till bords bland vänner med en nyinköpt öl. På så sätt tjänar stället kanske lite mer, men vi återkommande fail av kvällens DJ så kan de börja tappa.
Dags för pizza. Tack för pizzan mamma.


tillägnad circuS.

julkul med Galenskaparna After ShaveDVDn "en boll speciellt för bad."

ensam hemma, med katt ett och djur två.

(8) pål har köpt en badboll, en boll speciellt för bad.

känslan av att ha dukat fram för en pers till frukosten imorgon är slående. Och att göra ett mål för en pers bestående av lilljulens rester, och där finns nästan bara gottgott. Jag packade in en klapp till mig själv också, som står på frukostbordet och imorgon får jag öppna den- coh det med glädje ska ni veta, kära vänner.

Igår blev idag. detta tackvare en vän att hitta på dygnandet med. Karre( ca 02), balle(ca 02.15), snack, lek och test (ca 03), tvåpersmaskerad(ca 04), film(ca 04.30) , avslutad film(ca 04.38), och vidare på promenad (påbörjad 05.10) vilken slutade upp i partille, allum efter frulle på statoil i aspedalen och promenad från floda till stenkullen. Kundvagnen gav inte mer än den såg ut att göra. Roadtrip.

Program 24 dec 2008:
- mata djur
- åka t floda
- jula med familjen nordström/ljungdahl
- äta mat med familjen liscano/åslund
- tomta för familjen holgerson.

därefter kan det gå som det går.
      
frukost , middag. me myself and i.

brist på förebilder. inte ens du?

Om du förnekar, kanske snarare undviker att nämna mitt eget blodsbands val, det. Vad förnekar du om mig för omvärlden då??  Hur ska jag kunna, ens VILJA, se upp till dig, när du FRIVILLIGT lägger dig längre och lägre, och sen fortsätter sjunka?  ska jag förneka det och låta en mina växa, alla minnen, på en enda vägg som till slut blir VÅR BERLINBUR??? åt helvete med dig. åt helvete med din syn på det hela.

åt helvete men din "empati".

den onda tärnan- club Walk. (CW)

Promenader är uppskattat av både kropp och själ. För att komma över den tråkiga tant-walk-looken krävs en insats för att nå ett resultat.  Så nu ska vi öva! (asglad!!!)
 
1) Ta på dig softa skorna, hells annan färg än den originella svarta, heller ingen tråkig gåsko som är ful och pjäxig. Utan en trivsam snygg dojja. Kanske dina Converse eller Nike- ja något av de stora märkerna som tjänar mer än du kan räkna till.

2) Snygga byxor, kanske ett och annat trasigt knäparti på dessa, eller bara något som ser lite cool ut. samma här. bekvämt och håll utkik efter tant-walk-lookalike. Om det närmar sig så måste du avbryta och börja om!!!! Eftersom det är lite kallt ute vid denna tiden av året så är det okej med leggins eller valfri(NOT) form av  underställ. men då kan det också bli en betydligt större fail om du skulle såka glömma dina benvärmare. det är nästan så du får lägga fram de först, innan du går till sängs dagen innan.

3) Töjan då? Ja, då är det en vanlig älskad, litet sliten hood bäst passar bra. Huva är snyggt, den ligger bra över jackans kragparti, och se till att den är litet längre än jackan, om du inte planerar kappa, vilket jag avråder dig från.  Halsduken ska först och främst passa ihop med tröjan, inte jackan. köp alltså aldrig jacka och halsduk  på samma gång. Och tröjan ska helst vara utan tryck. Om du blir varm så är det väl synd om trycket förstör? Eller?
 
3½) Lägg halsduken över nacken så ändarna hänger lika långt ner längst med kroppen, Sen tar du högra änden och virar så långt det går runt halsen, vänstra änden lägger du över axeln, och petar in den mellan varven av den högra änden.


4) En kort vanlig jacka. Eller en gamal du lånar på obestämd tid av annan familjemedlem. 80 känns rätt i tiden. kolla med familjen, skält och vänner efter skidjackor. Eller en varmare kavaj. Tänk på att färgerna ska matcha och kompletera istället för att bryta av varandra. Detta är något benvärmarna bidrar till. Är det fel färg på dom så är du så gott som ute ur leken- det är liksom dom som gör helheten.
 Tänker du skippa jackan, så ta en stickad stor tröja som ser lite mode/oldschool/70-80tal.
 

Och nu vidare till WALKEN!

5) Väl ute på vägarna är det läge att redan då ha planerat vägen så du kan gå på utan att svänga omkring och se ut som ett stolpskott med en osynlig hund som drar i dig år fem olika håll på samma gång.

6) Vägarna är osäkra. i alla fall i deljsöområdet. Tanter, barnvagnmar, cyklister, joggare, efterblivna barn som ätit för mycket godis och deras skylldiga mödrar/fäder har ingen koll på vad de gör- därför måste DU se till att gå före och visa vägen. Bara gå på. Hitta din linje. Linjen måste gå att förflytta och du ser den även om du inte går och tittar i marken. Här gäller ingen högerregel, utan det är du som har företräde. Beroende på dag. Sätt onsdagar som din väjningsdag- och se till att hålla dig inne då.

7) vänligt men bestämt. Blicken. Möt aldrig någons blick.  Det händer lätt att du får för dig att du känner igen någon som du i själva verket aldrig har sett. Därför måste du akta dig. Folk tror att de är smartare och populärare än vad de någonsin kommer att bli, så varför inte lägga den failen på någon annan? Slipp göra bort dig.

8) Vantproblemet. Alla har med sig telefon- ifall det skulle hända någon på din kl12.30 promenad så måste du kunna ringa mamma, granne, eller kvarvarande själ som befinner sig i huset. Meddelanden kommer och skickas iväg. Har du då dessa älskade tumvantar på dig så gör det allt mycket svårare- vet du hur töntigt kontorsledig du ser ut när du titt som tätt tar av dig ena vanten, tar upp telefonen, svarar på ett sms och passar på att skicka ett annat, går och tittar på telefonen tills meddelandet är iväg för att lägga ner den i ena fickan, sätta på dig vanten igen, inse att du stoppade ner telefonen i fel ficka , tar av dig BÅDA vantarna, byter ficka, meckar på dig vantarna igen och sen fixar över tröjärmen (ja, alltid tröjärmen- inte jackärmen. snyggast så) över vanten oh sen går 5 meter, får ett nytt sms och börjar om allt. Plus det så tappar du linjen och börjar vingla in i folk som Kajsa på Club.  Tänk dig för. lägg telefonen på laddning. det kommer inte komma en ren och knuffa in dig i skogen.

9) Frukost är viktigt. För efter frukost är det träning. Bestäm dig för dagens walk och öva in den hemma. i trappan, till toaletten, till rummet, till hallen, fram och tillbaka för att få in känslan av den enda rätta för dagen- Sen är det bara att ta dig samman och gå utanför dörren, via den planerade vägen. MP3 är fullt tillåtet, med snäcka. inte lurar om de inte ligger platt på huvudet.Där var det.

HYLLNING TILL SAM ELLIOTT

http://www.myspace.com/sameliott

Här har vi superkillarna som vi, P5 från Göteborg, har varit på turné med. Och jag kan säga attd et var en av dom bästa veckorna i mitt liv. Tack killar.
 

XL A4 x 29,7cm - 8½" x 11 3/4" 90g/m2 - 43 lbs - 120

lista ut det om du kan.
För fem minuter sen satt jag och tittade på riksfestivalspelningen med mina fina band. och ja, vi är jävligt bra och fina¨på scen. men jag kan medge att Sam Elliott är bäst på DVDn. Nu är det Pearl Jam.

"måste man ha dubbelhaka och stå still för att sätta ett solo till punkt och pricka"

Imorgon är der frdag och så har Jensengymnasiet julavslutning på Lorensbergsteatern. Där jobbar jag. På teatern alltså. Och det är nästan på gränsen till jobbigt att se en skolavslutning till när man precis avslutat den tiden. Värst är det orepade gänget som tycker att de har ett eget framgångsrikt crew- men nej, nu är det nästan pinsamt. Men go ahead. Folk glömmer bort det. kanske. Hus osm så kanske jag får köra ljud. hoppas hoppas. det skulel vara så skojigt.
(tillbaka till sam elliott på skärmen)

lördag- fika med mig josef och emelie?
söndag- lilljulafton mamma+ träffa padre.

Som avslutning så ber jag dig som sitter på ett jobb till övers att höra av dig. du kan ju maila om det: monkeyfingers_@hotmail.com


Det är massivt!

till dig.

Till dig som stod i busskuren på centralen och komenerade, till dig som stannade upp och sa att vi är konstiga. Till dig som var så full att vi tyckte synd om dig och väckte dig där du låg och sov på hållplatsen- för att du skulle komma med bussen- och tackar genom att berätta att min upss på hennes kind var det äckligaste du sett i hela ditt liv. Till dig som tog det så hårt och sa att du inte var arg, utan besviken. Till dig som bytte plats när du såg att vi höll handen. Till dig som inte kan få ihop det i huvudet att folk som folk har sex.  Till dig som tar avstånd från din familj för det inte är okej:

"/.../ Det är kärlek som kärlek. Som alltid använder man sig av egna erfarenheter, och har man erfarenhet av kärlek så är det inga problem."

Samson = Bullen

Jag måste nog börja förstå att man inte kan dricka en kanna te innan man ska sova.
Borde också börja fundera på att blocka harpan  med en högst förglommlig(hellst random) femtiosiffrig kod som ingen kan hålla reda på. Fast jag har hittat ett annat spel. för barn. det är kul.
fast jag fattar inte allt.
Imorgon äter jag sushi på jobbet.
punkt.

tvåhundra kronor, Pearl jam- och After ShaveDvd's. Tigrib
Jag är lite bitter av mig. fast inte otrevlig. bara lite bitter. Jag blir likom arg.
av folk. folk är folk och knappast mer än så. fast folk som är för mycket folk gör mig väldigt arg.
ibland.
andra gånger kan folk som är för mycket folk först uppröra, och sen ägnas timmar av tankar om varför osv osv.
är det  någon som förstår det? nej jag förstår det, det kan vara svårt att förstå det.
Harry- min kära ordinator- strejkar järnet och vill varken visa min klapp som jag fick av jobbet (Galenskaparna- after shave) eller mitt senaste lån som jag hittade hemma hos hjärtat mitt (Pearl Jam- Live at the Garden)

madre plockade just fram en trevlig sångbok:
SÅNGBOK FÖR KVINNOR
står det på framsidan, och innehåller sånger såsom "Vi måste höja våra röster". då blir man ju givetvis illa tvungen att kolla om den finns på youtube, vilket den gjorde. men jag tror ärligt att p5 skulle kunna göra om den till en dragig, litet omskriven version. I belive.

nu vet jag.

Lista som blev rätt lång:

- Spainen; Miguel
- tyskalnd( hamburg/berlin); Lina/hitta kompis eller Ylwa&Johanna
- Frankrike(paris)- mai


att vara kvinna är att vara...

så säg mig vad det är?

att vara blatte, tjej, icke heteronormativ, piercad, ha ett utlänskt efternamn är att vara.....
-så gissa vad det kan vara som?

Julkortsmålningen gick bra(naaaaaaaat) och dagens låt heter FOREVER- BEN HARPER, och dagens man heter WOWJocke. 1337

THESE ARE THE DAYS
- That I've Been Missing. Give Me A Taste, Give Me The Joy Of Summerwhine

Och nu till dagar jag saknar. Här är en fin som ligger så otroligt nära mitt hjärta att jag knappt kan ta att den är över.


Också har vi ett helt vanligt projekt. Ett såntdär jazzprojekt som skådas alltför sällan, men ändå finns allt för ofta. Och ett sånt som repar på tisdagar och alls inte spelar jazz eller något som ens skulle kunna likna jazz. Ett gäng otippade rätt så nyblivna vänner.


Sen ett helt underbart fantastiskt gäng som faktiskt kan mer än de vill, och när de kommer fram till faktum så stiger viljan över kunnandet. Det är dom jag hänger med mest, det är dom jag träffar mest och det är vi som tilsammans tar oss besväret med glädje och sjukt mycket snack att baka pepparkakor, dricka öl och passa på att lära känna varandra.
Mer än innan.

Tro det eller ej, men nästan samma gäng drar ut på turné när de fått reda på att de vunnit en tävling. Hellst Musik Direkt 2008.


Andra moments jag skulle vilja ha på film, med känslan som musik- precis så som jag kände just då när bilden togs kommer under denna rad. Jag har en till låt till idag. Han som gör den bäst heter Thomas Hellsten, men Jamie Cullum gör den faktiskt inte alls sämre.
Leta upp låten och lyssna medan du tar en titt på bilderna.
These Are The Days


märkvärt, traditioner och kanske en sipp av glögg.

idag är det Torsdag den 4e december och traditionerna så gott som står på bordet. Dags att måla julkort såsom vi alltid gör vid denhär tiden av året. Vad innebär detta då, Sandra?

KP svarar:

Julkortsmålning innebär att vi samlas för att äta och dricka gott, gudmor min tar med knäck och kola som hon själv tillverkat i sitt hem samt en hel del krafs som vi använder oss av under kvällens gång för att utveckla vår kreativa hjärnhalva. Det kan bli allt ifrån Årets staffan/lucia/tärna/häst/får osv som kommer att stå i bokhyllan tills jultramset är över, till blodigt allvar bestående av julkort till släkt och vänner. Huvudsaken är väl tema jul(= vi bryr oss så jävla mycket om varandra) (= minus konsumtion) och maten därtill. Och för första gången i världshistorien infaller julkortsmålandet på en vardag. Tänka sig!!

KPredaktionen önskar alla en god jul.

Nästa del är en del som ingen egentligen kan ta för givet, heller ej är den slumpmässig. Dagarna går och Kollektivet säljs -kanske, förmodligen, kanske inte, förmodligen inte- ingen vet liksom riktigt. Det blir en överraskning. Hus som så är flyttlådorna ockuppanter i det nuvarande kollektivet och det känns illa. mycket illa. mina vänner flyttar ifrån huset som alltid legat nära fast som jag aldrig vetat om dess existens. P Och på tal om ockuppatner så är nya huset fedt. Kolla GP och läs om de hjältarna som tar saker i egna händer tack vara bostadsbristen. sen skulle jag också vilja uppmärksamma fler vardagshjältar ; Gerillabandet som promenerade in på Stadsbiblioteket för någon vecka sedan och började spela för glatta livet, en halv låt innan de blev utkörda. Detta för att de inte hittar till de aktiviteter som anordnas i Göteborgs stad. och jag förstår dom- det är inte lägtt att vara givmild och chansa på att konserten för 250:- är värd, så dom gör det gratis.

Någon som händer imorgon är däremot att P5 Records spelar på UNDERJORDEN, på HBTdagen och det komemr bli fedt. Dessutom, om du inte kan ta dig dit eller betala pengen som behöver lämnas bort för att det ska gå runt, så föreslår jag att ni slåt på Mix Megapol vid 17 och lyssnar på TommyShow. Vi spelar där också dagen till ära. Lyssna mindre på intervjun än på Musiken, vi har planerat och då kan det gå som det går.

Klockan är Tre , det här är Ekot.


samandersson.blogspot.com - ta upp ditt gamla snöre.

dagens blogg heter, ja jag hjälper dig till fler läsare och fler objekt, SAMANDERSSON.BLOGSPOT.COM

Vi ser här det strålande exempelt av det resultat som strålats samman med världsbilden. den stora världsbilden av krig och maktmissbruk 3000. också YTTRANDEFRIHETEN. Man FÅR säga vad man vill om vem man vill- så länge man inte förnedrar och diskriminerar denne. Somliga kan undra hur en tyrann tänket. är dom smarta? är dom iqbefriade? är dom hanar? är dom honor? eller kanske essex och i hemlighet klär ut sig till dragqueens och är queer 3000 fast ingen - inte ens mamma - vet om det? Jag skulle vilja se vilken del av din värld som är tåget, om du förstår vad jag menar med det. Hopp finns, komunen lägger gladerligen, också iderligen, pengar på psyket och du är välkommen även om du inte skulle tro det. JA- DET ÄR FAKTISKT SANT!!.  Alla som har problemet kan ta sig dit. men skynda dig innan det börjar kosta för mycket. inflationen kan ta över din lön, såsom den redan tagit över priset på mänsklighet och allmänhetens sociala värden. För ja, det har redan skett även om det inte funderas mycket över.

Vi tar en öl som gamla kamrater, fast med nya och vitt skilda vinklar av världsbilden. Jag skulle också vilja vara naiv och tro att allt kan gå runt utan att jag behöver visa respekt eller behandla folk som jag själv vill bli behandlad. Men nej- jag håller gärna kvar vid mitt liv som musiker och kärlekskrigare. Jag lär mig gärna mer om det som är intressant.

Vart ligger skillnaden?
KP svarar: det är egentligen ingen skillnad. enligt lag så har vi samma rättigheter- det är bara i samhället folk skiljs från folk. Stavningen är densamma även om vi tycker olika saker. även om mannen kämpar för att inte framnstå som en idiot så står det redan skrivet att kvinnan är en. I de oskrivna reglerna.

__________________________________________________________

KRYPHÅL ETT.

Hör av dig nästa gång du ska åka kollektivt så fixar vi en gratis resa.
instruktioner:
- Lägg till dig själv i telefonboken och döp dig till 72450
- Skicka ett meddelande till dig själv innehållande de två bokstäverna GV (utan mellanslag)
- radera det inkomna meddelandet.
- Skicka det sms jag skickar till dig till dig själv och radera det ut utkorgen.


FÖR gratis kollektivtrafik.

över och ut.

RSS 2.0