"rätt sterilt"

jag har inte mycket att säga idag, mest att jag är trött och lyckades komma upp innan nio.
måste få recenssionen av emma, sen bär det av till hässleholm. för skivan.

export import bo flott, diskutera det över en kopp te.

nu har jag tänkt igen. om jag säger import från spanien så tänker du kanske "Frukt". Om jag säger köttimport så kanske du tänker Italien eller tyskland. om jag säger import från indien/indonesien, så tänker du kanske på kläder, skor, fortbollar och barnarbete. det käns inte okej. verkligen inte. att flyga över europa, atlanten eller över hela kontinenten käns väl fel då det tar så mycket av naturtillgångarna?

om jag säger kaffe och import, vad säger du då? om jag säger en kopp te och import? precis samma sak, men betydligt mer avdamatiserat.förövrigt blir jag irriterad när jag ser folk. nej, dom är inte mer än människor som har gjort/kommer göra dumma grejer, med eller utan mening och innehåll. sånt som inre aggressioner, traumatiska upplevelser. men fortfarande så gör de mig irriterad. lite rädd också. vem är du liksom?


sandra tippar: Den dagen Håkan slutar vinna priser kommer han lägga av. Den dagen kommer aldrig komma.

p3 hyllas

angående gårdagens fråga "Vad tror du kommer ses som komstigt, som vi gör- om hundra år." har jag kommit på ett par teorier.
- Vi äter kött, det är rätt märkligt tycker jag. det tror jag att folk kommer att komma på alldeles för sent. sen kommer folk sluta helt med animaliska produkter för att försöka värna om moder jord,
- Att man får längre straff för brott som har med ekonomi att göra- tex råna en bank osv- än att våldföra sig på barn. att vi ser så lätt på individens välmående, och tvärt om på hur staten/landet mår.
- Och att vi är så beroende av internet, datorer, mobiltelefoner och liknande.

Jag hoppas faktiskt lite lätt på ett steg bakåt i utvecklingen och mer satsning på sjukvård, ideelt arbete, insikt, kunskap och att moder jord blir just Moder Jord.

Dagens är P3 galan som äger rum  på scandinavium ikväll 20.00. Hade jag haft pengar och ork så hade jag verkligen tagit mig dit. det är liksom lite där det händer. Och såklart vill ju alla träffa CHRISTER. Inklusive mig. 
 Igår söktes det jobb. hoppas hoppas. annar blir jag ledsen. lite ledsen.

dags för måltid. Hoppas att min fru kommer hit idag.

1908 - etthundra år sedan. 2008 - idag. 2108 - om etthundra år.

jag fick nyligen reda på att det var , enligt lagen, tillåtet att våldta sin fru fram till det ljuva 70talet. Herrn hade liksom rätten, lagen på sin sida att våldföra sig på sin fru som han lovat bringa trygghet och omtanke till sedan den dagen de gifte sig. Sen kan man ju diskutera vad som är våldtäkt också. Hur vanligt är det att kvinnan/mannen säger "Nej, inte nu" men ändå låter sig övertalas- mot sin vilja. i förhållanden idag alltså. Ett nej räcker. Tycker jag. Men inför rätten ska du vara fullt påpälsad, ha skrikit på hjälp- hägt, tydligt, länge, ha blåmärken och blåtiror och inte känna våldtäksmannen/kvinnan. Men nej? vad händer om jag och min partner har varit gifta i 15år. 
Å "Vad hade du på dig under våldtäksnatten?"
K "Jag skulle sova, så jag var naken?"
Å "Okeeej..... då är ju det en inbjudan till samlag?"
K "Vi har varit gifta i 15år- jag sover naken? precis som varje natt?
Å "Du har ju då bidragit till hans upphetsning genom att bjuda in till samlag?"
K "Ett nej räcker väl?"
Å "Skrek du på hjälp?"
K "Jag sa att jag inte ville? ingen var hemma? vem skulle höra mig- när jag skriker på hjälp i vårt hus som ligger långt utanför stan?"
Å "Hur sa du ifrån?"
K "Jag sa att jag inte ville?"
 [osvosv]

jag har aldrig varit i rätten, men det käns ju som typexemplet ligger nära. med tanke på allt som skrivs, hur rädda många av mina vänners vänninor är? Hur de tiger om saker som har hänt. Hur de skäms?
Vi tycker det är MER än logiskt att alla ska ha rösträtt i ett land som vårt, vi(????) strävar ändå forfarande mot att kvinnor i andra länger också ska få rösträtt. Vi tycket det är konstigt. det är orättvisa. det är omänsligt att säga att en kvinna är mindre värd än en man.
 Tillbaka till för några år sedan- kvinnor fick inte utföra abort utan att herrn förljde med och skrev under pappren. Käns det avlägset? det var rund 70 det också.

Vad tror du att de kommer tycka är konstigt, som vi gör idag, om ett hundra år. 2108.


Fråga: "Hur många homosexuella finns det i sverige idag?"
118100 svarar: "Enligt vissa undersökningar är 4 av befolkningen homosexuella. Hjälp till att få folk att vara med öppna med sin homosexualitet."traumatiska upplevlser. Jag behöver en och annan läsare till

jo jag tänkte på det här om dan....
Idag har jag sjukanmält mig, samt sökt jobb på lisberg till i sommar. och jag hoppas jääääärnet. välbetalt jobb och kanske en vidare anställning. hoppas på att få hänga på ljud/ljudcrewet.


Dagens erkännande: Om det finns tillräckligt med space runt toaletten så sätter jag mig hellre på sned, hellst så jag han titta ut genom fönstret., detta i nyktert tillstånd. Bakslag gällande erkännandet: om man vänder sig åt fel håll så kan det bli jobbigt att nå toalettpappret.

Jag vill skicka en hälsning till min gode vän, och nästan kollega; Chorizo plutti


en dag ska vi,
vi två som en dag ska,
 ut i världen
endast för en dag.
då när dagen är över,
förbi,
gången,
och klar kan vi
vi som en dag ska,
ta oss tillbaka tinnan midnattstimme
för att vila de bens om gått nästintill åt
och ta en bit mat för att planera ännu en färd.
häre korta chorizo, det är du
du och jag.
du och jag som en himmelsfärd.
när hon lämnar dig
dig och grande
grande och mig
ska vi tillsammans uppräthålla vår sfär.
för gammal vänskaps skull.
också för den nya.
men mest för den gamla.
midnattstimme känns nära,
även om den nu är avlägsen så ska vi komma den åt
till,
nära,
inpå,
den dagen vi än igen ses.
när blir det?hur blir det?
mins du mig?
såsom du mins mattid,
natttid,
vilotid?
ge mig ett tecken på det du känner och vill,
chorizo plutti, vi är två i ett,
ett i två, dess mutsats motsats kan bli vår.

//Crew Chorizo Plutti.

sjukdommarnas sjukdom är kommen. Kurera, med mera

åka buss till redbergs, sen tillbaka. Sjuk. Sjuk juksjuksjuksjuksjuksjuksjuksjuk, det betyder: inget jobb. inget jobb= inget ljud. Ont i halsen feber och ontont i kroppi = inget jobbi. Uppriktigt ledsen för det.  Hoppas att det blir Flodi ikväll- för det är tråkigt att vara hemma hemma hemma och hänga i sänge  i soffan, framfrö tvn, framfrö tvspelet, datorn, lyssna på radio.

Dagens Topp: Hittade datorn på mitt rum, under kläder, bakom kuddberg på skrivbordet. Och tro det eller ej; där fanns ett notskrivningsprogram och DET mina vänner, DET är grejer!
Återgång.


I BELIVE IN MUSIK DIREKT 2009

sovtips:
- värm en vetekudde och lägg i fotänded av sängen
- tänd ett ljus
- spola fötterna under varmt vatten, sen snabbt ner i sängen
- fundera inte på morgondagen. den är där oavsett om du somnar en stund

Gåupptips:
-Kvällen innan: duka fram frukosten, allt utom det som är kylvara givetvis.
- lägg fram kläderna.
- lyssna på radio, på lite för hög volym, och diskutera i huvudet  med dom som snackar. P3 är mitt morgontips.
- fundera ut vad som är dagens tema. (Tex att du ser folk mellan ögonen, istället för i dom. Räkna hur många av de du möter under dagen som har något grönt på sig. Knåpa ihop en egen bild av minst fyra personers liv- vad de heter, vilgen läggning, vad de jobbar med, vad de egentligen vill jobba med etc.)
- planera ett köp efter jobber/skolan. unna dig nåt du vill ha som kostar max 50kr."Giiiirls..... när vi äter glass, så ber vi om att få glassen i en kaffemugg så att ingen ser att vi äter glass".
M.Betnér

Nu är det snart dags för Musik Direkt. Det ska bli superkul. Och Yohanna är bäst. All respekt till henne!!

P3 snabbkurs: HUR MAN BLOGGAR.

precis som alla inte vet så har jag fått en god vana som heter "Lyssna på P3 när du vaknar." .
Denna vana ger lite mer än väntat och det uppskattas- all skit som sägs, alla intressanta diskussioner ger utslan, och för några dagar sen diskuterade de Hur man sköter en blogg, och de kom fram till att man måste sköta det som en hund, eller en häst, eller kanske till och med som ett barn. varje dagmåste man hålla uppsyn. vårda och ta hand om sin blogg, annars dör den. precis som ett batteri som måste laddas, annars slutar det fungera. Och det värsta med detta är att det är faktum och inte bara trams om hur man skulle kunna sköta det. Nej, det stämmer faktiskt.

( song; Saying Something Stupid Like I Love You- Frank & Nancy Sinatra)

Men ack, fortfarande är det svårt. Dator, fantasi. skit. något intressant som folk kanske uppskattar. svårt svårt.

Senaste har varit muchomucho to do. typ sushi, jobba, spela, möten, sakna Blake, vara med Kärlek, vänner, titta på film och sånt som kan uppskattas irl. och givetvis hjälpa pappa med deklarationen. vara sjuk. dricka öl. Inte tvätta kläder.  denna veckan kan bli tuff. men rolig. jobba måndag till lördag, hoppas på rep på onsdag, men det kanske inte blir av pga mig och mitt jobb. pengar- inte pengar. hmm hmmmm


sånthär liksom?

RSS 2.0