296 - pass.passiv.passivitet.passivism.

En anledning till att se scener som får magen att vändas ut och in är att du inser att du är inte den mest åtgångna. En annan anledning är att det är mörkt och du kan passa på att klaga lite över hur illa du mår efter klippet- du kan skylla ditt nuvarande tillstånd på något helt annat som med bilder visar hur det kan gå till. Hur andra kan stryka med utan att du själv berörs fysiskt.

Klippet såg jag först idag- i morse visste jag inte ens vem Roy Andersson var. nu hatar jag honom en skvätt pga att jag skyller något annat på ett klipp som jag inte ens kan identifiera mig utan skyler och hoppas aldrig har hänt. Att det aldrig kommer hända. Jag vet att detta har hänt. Jag vet att det kommer hända igen. Jag vet att det händer. Även om du inte ser ögonen på människorna i lastbilen, så ser du i din egen påhittade bild som du skapar i huvudet efter att dörrarna smällt igen, på ett ungefär vad som sker därinne.

Du funderar förmodligen på vad du hade gjort om det var du som var instängd : Vore du där inne- skulle du i panik kasta dig framåt i färdriktningen och försöka undkomma gasen? Eller skulle du slåss för att komma närmare gasinsläppet och få dö lite snabbare- om än så smärtsamt?  Om det var du- du och din lillasyster som just blev sparkad på handen för att dö. Om det var du. Det löjliga är att det är du som står utanför. Det är inte du som vänder på dig och tittar in i kameran- du skulle aldrig visa ditt ansikte för alla tittare. Du skulle aldrig ange ditt namn och din sinnesstämning för någon. Du mördar just nu människor. Du tar liv och du gråter helt passivt. Som åskådare bakom kameran kan du inget göra. Som åskådare kan du bara känna ilska och förbanna döden som alltid annars glorifieras.

Se klart klippet så pratar vi mer sen.


295 - /../ will burn you alive

Uppdaterar lite senare.
Kanske imorgon.
Kanske på måndag.
Eller väl hemma i Göteborg.
Göteborg.

- rast

294 - There's nothing i'd rather do than sing with you, you see.

Dagens är givetvis Isak Strand. Alla som har ett spotifykonto BÖR lyssna igenom åtminstonde topp 5låtarna.

Sista tentan idag, TVljus och jag och Hanin ska tydligen spela tillsammans på Lingon. Aldrig vart där och har ingen aning om vart det ligger i Vätterns s.k Pärla (Jönköping är mest en skithåla utan vidare händelse som civilperson).

Omtenta på det- spontan känsla bah. 

- det kommer nog gå jättebra för mig.


293 - I Heard It All Before

Masters.
Och sen vidare till Industriell Design?
Vore i och för sig en go idé.. Men tre år till i Jönköping?
Njaa.. vet inte. Kanske som att jag inte riktigt skulle fixa det heller. Jag är nog inte tillräckligt driven och kreativ. Men jag vill ju vara det. Övas det upp under introduktionen? Internationell utbildning? Fixar jag undervisning på Engelska? Vad ska jag göra av detta sen då?

Daniel- jag behöver prata med dig om detta. Vore bara skönt att veta vad som förväntas. Jag vågar ju inte ge 100% och sen traska rätt in i ett nederlag? AAH Skitsvårt!

.. om jag väljer att först läsa Masters på JTH, ljusdesign. Och sen läsa Industriell Design, vilket är en tvåårig utbildning.. så är jag 24 när jag är klar? Då kommer jag också ha förbrukat all min CSN på 5 år. Och enligt regeringen så får vi ju inte jobba mer än en viss procent som en aldrig överlever på för att få ta bidrag. Jag vill ju plugga Musik också. Och (tyvärr??) också på kvinnofolkhögskolan i GBG. Jag har all anledning att undra hur jag ska göra nu.


Nathaliee - ring miig.

- och när jag är klar med allt så står jag dessutom med lån upp över öronen. där och då kommer jag garanterat vilja bli typ... läkare eller psykolog eller något. säkert också vilja skaffa barn. typ flytta till Norrland. Jag måste ta itu med skiten innan året är slut.
Måste ringa på praktiken också.

Så- då vet alla detta också.


292 - Alu+bodies+inspiration goes Harde Better Faster Strongergillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.gillar.

291 - // ignore mentality

Hittade en fin länk på Theos blogg. Lite som att jag önskade att jag hade något sånt att minnas- det var förmodligen en sjukt kul och stor grej för medverkande. Hög kvalitét på pedagogik - vilket för mig nog skulle vart det viktigaste om det fanns någon där och då under mitt mellan- och högstadie. Mest av allt kändes det som att en (ursäkta mig) av somliga så kallad "uppenbar ADHD" kan ha kommit därur, bristande pedagogik och för få tillgångar till extrahjälp. Om inte annat ett positivt utanförskap som estetjävel vilket kom först flera år senare, efetr slagsmål med en själv.
I andra klippet, sista kommentaren: "so- we got to learn more! That's awesome!"
Vilken jävla kille! Grymt motiverat. All cred till kidsen som sjunger fint och sammarbetar- men mest cred till pedagogen som verklige utstrålar motivation och en uppenbar förkärlek till lärandet, musiken och en sann chans till samtilga.

Mycket inspirerande.


- jag har inte gjort någon nytta alls idag. Mer än att kommunicera med Monica Säter, Micke P och Jörgen.

290 - Vinna timmar. En hel dag och 8 timmar.

/../ när jag vinner timmar går människans förstånd till slakt
människan själv kommer alltid att överleva
en liten del av människan kommer också förändras
till det bättre
den största delen förblir ilsk
den största delen förblir falsk och illa till mods

när jag återvinner timmar förstörs liv efter liv i jakt på förståelse
förståelse för slag
förståelse för våldtäkt
förståelse för försvarstal för våldtäkt
förståelse för våldtäktsmannen
förståelse för en sjuk handling
förståelse för honom
förståelse för han som blivit utsatt
förståelse för två veckors ledighet

när jag reducerar timmar med ingenting
står jag helt tyst i ett ljusberövat rum
i ett rum med lite lite högtrycksnatrium som äter uppdelar av mitt mörkerseende
mitt mörkerseende som jag behöver när jag kategoriserar in människors handlingar i rätt
mitt mörkerseende som jag behöver när jag kategoriserar in människors handlingar i fel
mitt mörkerseende som hjälper mig att springa ifrån någon
som kommer förstås i rätten
i vilket fall kan dem inte beskylla mig för att ha varit lättkladd
bara han kunde beskylla mig i mitt mörkerseende

när jag vinner timmar består din förlust
som jag med glädje fyller med ingenting
din totala förlust fyller jag med ingenting alls.

det stärker mig att jag lever i överflöd och en galen tur
-jag var inte full
-jag var inte lättklädd
däremot
-gick jag ensam
-lyssnade jag på musik på hög volym
-gick jag en folktom väg bakom husen istället för framför där folk skulle hört om jag skrikit
det stärker också bedragaren att
-han fick äga för en stund
-han fick förnedra för en stund och för alltid
-han fick förstöra och förgöra
däremot
-får han tre månaders fängelse?
Ingenting stärker den utsatte

när jag vinner timmar bedriver jag varken skydd eller kamp
/.../

289 - Förför för förförandets förföriska frö.Så jävla kass.

Önskar att det inte vore så kallt. Verkligen en innerlig önskan. Livet blir lite lättare när jag tänker på kommande gig, roliga kursstarter och de jag bor med. Också på Nästa helgs Göteborgsvisit (LÅNGHELG!) och Stockholmsbesöket helgen därpå. Sen blir det tungt igen när jag inser att Elvy faktiskt SKA flytta hem till Götet igen. Det suger jävligt hårt. Lite less blir jag också på att jag inte är lika bra på gitarr som jag skulle vilja. Det kommer lösa sig under nästa år- då kommer jag untleva mitt kreativa år med massa musik, massa tid till studion, massa tid att skriva, rita, måla, göra fel, göra om, göra rätt. Hoppas att alla jobbar massor då och att jag får tid över till allt det här. Kanske ska jobba som BOB HUND och ta mina 8 timmar/dag och bara repa, spela och schemalägga skiten så någon diciplin finns. Och lite slit helst. Eller så drar jag till London. Nej för fan Uruguay och dricker rivjärnsWhiskey. Det blir nog grejeN.

Tjaa.. annars? Stalkat DG, så har jag gjort det också.
Jobbat över, men sa just upp mig för tentaspeed och självförsvar. Karate också. haha jag ska verkligen ge MMA eller Karate ett ärligt försök för att se hur långt jag orkar. Kanske gör jag rätt och slätt som nathalie och tror stenhårt på det en månad. DICIPLIN- KVINNA! DICIPLIN!Tänkte kanske inte säga hejdå igen nu när jag väl har fångat något jag tycker är bra och vettigt. Okej- inte helvetteigt men i allafall som att det gör skillnad i vardagen.


Äta, en kopp te, sova.

Pnipp snapp snut, så var sagan slut. Jag hatar när sagorna tar slut.


288 - Ämnen

jag har liksom sjukt mycket att berätta och skriva och uttrycka och aaah. men så fort jag ser något som har med vardag att göra så tappar jag det.
kan diskutera musik. kan diskutera mer feminism. kan diskutera honofobi. kan diskutera studentlivet. kan diskutera brudar. kan diskutera män. kan diskutera queerteoirer. kan diskutera smaker. kan diskutera jaa...men FUCK d
som timbaktu

tröttnade just. och begav mig till sängs.
( detta är en väldigt ond cirkel )

287 - Jag och mitt underbara trippeluniversum.

Universum 1, DMX 512:

Det här i Jönköping. Det här med nyfunna bekanta och boende i förorten med andra studenter. Plugg- och tentaångest varje läsperiod. Ljusnörden och ljusskämten som kan golva vem som helst. Brist på ny musik och en viss svensk ensamhet samt en ständig strävan efter en uppgradering. Jämförelse med andra som pluggar samma sak och sökande efter socialt liv vilket alls inte funkar pga för mycket skolskräp. Också självständighet och orubblighet gällande åsikt och en viss tillförsel av genustänk i omgivningen. Kanske att omgivningen alls inte förstår kampen, eller att en del är rädda för slagen. Andra ser den inte, vissa tar den alls inte på allvar. Bror. Soulmate? var?

Universum 2, DMX 512:

Det där i Göteborg. Det där med gamla vänner och fiender. Föräldrar, familj överlag. Björkekärr och Haga. Innerstaden, centralstationen, floda, lerum. Samma buss som alltid, en gemensam kamp med kamrater där jag inte är den drivande motorn. Originellt blir ooriginellt. Musik och socialt liv högst tillgängligt, vardag och välkända vägar. Väl valda kretsar. tristess och panik över orörligheten. Anonymitet och igenkänbarhet från since forever. För mycket fritid och tusen möjligheter som känns till, förbrukade chanser och öppna dörrar som bara ser stängda ut. Musiken och fina fina basen. Hästarna. Håret åååååh håret.
Vilda nathalie mamma pappa siri emelie alicia kajsa emma sofie bullen alla

Universum 3, DMX 512:

Framtid och okänt.

286 - PFP vs Pfemme

Carl drömde om mig och Runde The Man.
Vi var gängmedlemmar.

Vi vann över the bad guys.

de skulle slå angelica.

Men Angelica blev räddad av Rune.The man.
Ungefär detta jag ville ha sagt.För tre år sedan. Spelade vi i Uddevalla. På folkets hus. Då spelade vi den här låten. Och då såg vi ut såhär:För typ ett halvår sen. Spelade vi in vår musikvideo. Då spelade vi den här och såg ut såhär.


285 - världens finaste guldhäst.

Det känns väldigt stereotypt och tråkigt att ens säga det; men AH jag saknar djuret. DET djuret. Min Tina, värdelös hopphäst, skitfin teckning och lika fint steg.
Jag måste hitta henne ju.
Måste börja rida igen överlag.
Behöver nog rasta mig själv med tätare mellanrum.
Bara skitdumt att inte hålla fast vid ridningen- jag var liksom på topp och sket i det för musiken?

Ja, okej, nej. Det gick inte ihop där och då:
rida 2 dagar/vecka - Voltige och lektion.
jobba i stallet varje söndag 8 - 13.
Band 1: Dearest Blake emergenza, musik direkt, repa repa repa.
Band 2: Pfemme records (Fd. People From Pascal vad hände med det bästa namnet ever?), Musik Direkt, Repa repa repa.
Andra året på Gymnasiet, Cabaret, Odyssén.
Flickvän.

- det var där någonstans det sprack.

Sen var det Vilja, Hassel, Narliza, Celiné, Daphne, Charlie, Karlsson alla fina hästarna. Även om Tina var den enda guldhästen så var ju de andra små små ädelstenar (minsta 1.56 mkh, största 1.78 mkh) ; men ändå.

Förvisso gick den finaste guldhästen bort för fort. Men han var aldrig min egen

-Louis
Över och ut // Hästnörden

284 - kommer tillbaka när det är klart.

Well, then i make you mine. Han sjöng så på sin myspace. Lät fint så jag skrev det.

Söndag, bakis. Ändå kom jag upp runt tio. 10:10 10/10/10. Så kul en kan ha det. Fick rycket att väcka Suz så jag gjorde det och hon verkade bli lite glad ändå, gladare än vad linh blev åtminstone. HI. Sen var det inte mer än chilldag efter frulle. Även om det är kass med pengar för tillfället så unnades en fika med livet som tema på samtalen. Livet, den svenska ensamheten, trångsyntheten och pessimismen. det är helt ofantligt som vi klagar på vad som finns att tillgå och inte går något åt saken. Detta till exempel- jag kan klaga över att människor klagar? Eh

Igår var utgång och chill med klasskompisar. Trots det mådde jag inte speciellt kass i morse. Vem gav mig detta oändliga välmående efter ständigt återkommande gratisfyllor. SUCCESS!


Annars studiebesök i GBG med klassen. Det efter Londonresan, Clabban är i London nu och jag vill ha en Tisha med färgglatt tryck. Fixar du det, clabbi?

Picknick Övik börjar formas till med verklighet än vision- askul säger jag och lägger till ett hjärtligt lycka till. All kärlek till PicknickFestivalen!!

Ska snart giftas bort till ett privat äldreboende där ljus, musik och hästar beblandas med gamla kloka själar.
Bye bye feedoom.

283 - "Till dig som är vacker."

Studiebesök, Operan GBG, SVT, GBG film studios. Cool, kul.
GBG film Studios verkar ju ballast idag.vill liksom inte prata mer alls? eller?


RSS 2.0