248 - 77 pers? Vad fan gör 77 pers på bloggen UTAN ATT KOMMENTERA?

Lite irri, men okej. Det är gulligt att jag får fler klickregistreringar.
Det är dag 1 av två i studion för min del. Vi spelar in (med vi menar jag Pfemme Records) i Almedal, GBG. En slags hemmastudio. Planen är att vi ska lägga trummor och bas över helgen, känner en viss stress över jobb och plugg utöver inspelning. borde tagit med datorn och skrivit på Projektrapporten idag. Men ack nej. Skaffa dig inget liv om du planerar att plugga och ströjobba vid sidan av. Eller ah. Beror på. Skaffa i så fall ett ointressant jobb som du inte behöver vara nervös inför för att du plötsligt ska köa ljus på Storan i GBG.
Den här grejen med Metro on stage, Pfemme är ju spelsugna,och jag tänker att du kanske googlat på Pfemme Records och trillat in hit (har hänt). RÖSTA lite då, snälla. här är länken: HÄR
Tryck på hjärtat, logga in med facebook eller twitter, och TADDAA!!!
En sötis vad här idag och gav oss mat: Tack <3
Jag vill nog helst hem och kramas och hångla nu.
Att göra tips: Underjorden, Söndag 1/5. Preacher and the Bear spelar OCH Emma Knyckare kör stå-upp.
Kom kom kom! Första Maj är till för att firas!

247 - ny design

Vilda.
Och ny design.måste göra lite plats.


och minska lite bildstorleken från 500 - > 400. ogött. men jag orkar inte bråka på detta, sticker till GBG nu.


246 - Tillägg

Givetvis ska jag länka vidare till den person som tipsade om konsertfototekniken:
THE HUMAN NATURE

FOTOGRAF STOCKHOLM

PHOTOBOY

Fotoblogg

245 - "Det ser lite systematiskt ut."

Alltså, två pers och en kommentar senare. Nu jävlar.

Ljusljusljus och en kick off, projektarbete, jobb, några bokade gig, förvirring, 5 veckor kvar till Examen (okej, det blir ingen examen förrän i Augusti. Hoppas jag)

För ljusnörden:

Ljusgraff
igår, mörkt men inte speciellt kallt.
Lång slutartid och budskap med ficklampa och liten LED.
Också bilder, typ tekningar. Kommer definitivt bli sjukt bra pix om vi fortsätter jobba lite, under lite mer kontrollerade omständigheter. Typ, bestämma innan vad vi ska göra.  Plan A är väl att göra lite av detta under GBGvistelsen.
Detta går att göra hur mycket som helst med, jag kommer garanterat göra massor när jag får tid över. Typ, måla hästar:Meshuggah
Vi fixade fotopass på Folkets Park i Jönköping, inget svårt, bara att maila. Sen snackade vi med lite folk och fick GRYMMA tips. Tips i all ära, men det är nog en del övning också, några pix blev asbra, andra blev sämst. Jag gick in med ett fast objektiv (vilket jag haft under alla tagningar 0,25 - ∞m, bilden blir ganska bra, eller ett närmare som funkar fint till porträttfoto 0,33 - ∞m), ångrar det verkligen inte, men jag tror att jag hade fått fler bättre bilder om jag haft ett zoomobjektiv (typ standardobjektivet som kom med kameran. Åh jag är sugen på att uppgradera mig lite objektivmässigt).
Men det var högt ISO som gällde, improviserad vinklar, snabb fokusomställning, viktigt att se upp för headbanging hair som var överallt i diket.

Tipsen vi fick:

- Använd aldrig blixt (ofta får man inte det), det blir bara tråkiga bilder.

- Använd minst 1/125 sekunds slutartid. Helst 1/500 (för att få munnen skarp, den rör sig fort). Oftast innebär detta ISO 3200 om man har en zoom med ljusvärde 2.8. Har objektivet högre ljusvärde blir det svårt att få bra bilder eftersom scenerna inte alltid är bra ljussatta.

- Ett fast 50mm 1,8 kan fungera ganska bra om man står nära, men en zoom är bäst. MAn vill inte byta objektiv eftersom det brukar vara mycket damm i luften nära scen.

- Här kan fast objektiv fungera bra, eftersom personerna ändå brukar röra sig för snabbt för att autofokusen ska hinna med.

- Jag kör fast ISO 800 och höjer om det behövs, tidsförval 1/125 och höjer om det behövs. Så kan kameran välja bländarn, som oftast blir lägsta, och sen använder jag äver/underexponeringsfunktionen för att ändra ljusare/mörkare.
Hästgraff
Ja, detta gick ju som det gick. Tanken var att måla grafitti på en häst.
Problem:
- Hitta en Häst
- Hitta en färg som funkar på Hästen
- Hitta tid
- Köp färg
- Kom på ett kreativt bildmanus
- Hoppas hästen orkar
- Utsätt inte hästen för samma skit två gånger
- Gör det helst inte på Annandag Påsk, om du gör det, köp morötter i förväg!
- Ta med rätt grejer.
- Använd lamporna du faktiskt har med dig.
- Glöm inte plocka upp personen som lånar ut hästen på vägen till stallet.

Annars administrerade vi upp allt rätt bra med tid och produktion. Bilderna blev inte som vi hoppats och vi borde ha övat innan på typ.. hunden. Näe, kanske inte, men lite övning och lite mer genomtänkt borde det vart. Vi kunde ha planerat och förberett på ett annat sätt för att ha fått ett bättre resultat. Det vore kul att göra det en gång till och rätta till det som blev fel.
(fick förfrågan om att fota under träning/tävling för ett ekipage. Vita hästar for the win!)(och svarta katter forevvah!)


Färghäll

Först och främst: Galenskap att alls ställa upp på projektet. Men TUSEN tack till alla som offrade sig. Ja, det är som det låter; vi hällde färg över människor. Det var kul, men jag skulle nog inte utsätta mig själv för det.
Här failade vi också på en del punkter. Inte konstigt, för det ä väldigt meckigt att få ihop allt:
- det är många inblandade
- det är färg i hår (löstes med plastfolie i håret)
- färg på kläder
- det fanns en dusch= folk duschade och blev rena= det tog en stund= solen flyttade på sig
- vi glömde använda lampan
- färgen är asdyr.
- jag borde haft annat objektiv, ett med autofokus. Bra, då vet jag det.
- vi borde haft en reflexskärm med guldig - och silvrig sida.
- Vi borde vart fler som administrerade och assisterade.

Detta skulle jag också vilja göra om för bättre resultat och bygga på erfarenhet. Det är liksom ett av alla projekt jag kan tänka mig att göra om och göra mycket bättre.
Behövde vi verkligen vara på samma plats?
Var ljuset tvunget att vara liknande?
Kunde det blivit bättre med andra färger?

samtliga uppladdade bilder är oredigerade.

24/4 - Världens mysigaste eftermiddag!!
Elin, fantastiska fantastiska Elin!! Efter att jag deppat ihop halvt på studentrummet två kvällar i rad åker hon hit helt improviserat. Tack vare det får jag vara med henne  på tvåmånadersdagen. Jag tror inte att det kunde blivit en bättre kväll med Elin, solsken, prat, häng, grill (LYX!), UNO, Suz, lite lugn, Kent, bärs och bara kärlek.
Jag är en lyckans ost som faktiskt har det så jävla bra. hur ofta händer det att en hittar en konstant lyckokänsla? Jag har hittat den. Här är hon, känslan:Nu ska jag snart till Göteborg igen. jävla åkande fram och tillbaka och idag blev det Swebus. Inte helt bekväm med det, men tillbakavägen brukar vara så fullbokad att de sätter in extrabussar, av högre standard. lider å andra sidan inte heller på vägen till Götet. För att det är just TILL Götet. Det bästa med Jönköping är skyltarna till Göteborg.

Helgen är ju röd, som i 1majröd. Så Kajsa och jag går in i studion och lägger trummor och bas på 0302, nya hitten och liggalåten. WOHOW! Kommer bli gött att spela massor och som pricken över iet spelar The Preacher and The Bear på Underjorden på Söndag 1/5 vid midnatt!! Kom kom!


Kolla här också: RFSL söker modeller

244 - Graffitihästen.

Handledning
Hänga med otto och dricka "världens godaste kaffe"
Hästdate
Förmodligen tjöta med Calle Nille.
peppa på fotosession imorgon med Hi-Techs bränbollsturnering mellan klasserna på JTH
Hoppsan! Sen är det lördag!! Äntligen!

FÅR VI GÖRA SOM VI VILL NU???!


243 - Hoppsan, min prinsessa är en plattfisk.

Känslan är lite så just nu i alla fall. Verklligen inte tillplattad eller nedstämd. Snarare motsatsen, men mest in public och i tal och sociala sammanhang. Den där ensamkänslan är rätt skön att vältra sig i en kväll någon gång ibland, det är kämpigare när det håller i sig. Du vet.

Du vet när du borde ta ut dig totalt. Du vet när du borde uttrycka känslan istället för att snacka bort det. Du vet när du är bräcklig. Du vet när du försöker för hårt. Du vet också när du driver på för hårt och när du verkligen vill höra någon säga att du har presterat bra. Du kanske till och med får höra just det där men ändå inte tar orden till dig. Du vet när du behöver explodera. Du vet på vad du behöver rasa. Du vet när du kan rasa och få pepp. Du vet när du borde vila. Du vet att du har människor som lyssnar. Du vet att du är värd mycket för många. Du vet när du ska stanna och tänka. Du vet när du missat något. Du vet när du är ensam. Du vet när du står upp för något du vill. Du vet när du svikit. Du vet när det inte är ditt fel. Du vet hur du ska göra för att stå vid ditt ord. Du vet vad du ska vara stolt över. Du vet vem du vill ska säga "Stanna en stund till,  det skulle göra mig så glad". Du vet vem du är. Du vet vad du tycker. Du vet vad du vill ska hända. Du vet att jakten kommer skapa efterfrågan.

Du vet bara inte riktigt hur du kommit fram till det.Idag har jag lyssnat för mycket på Vad Ska Jag Göra och har en påtaglig känsla av att just det där, det som är så jävla pretto i vissa sammanhang, faktiskt är en annans verklighet. Jag vill helst inte lyssna mer, men jag satte just upp den på Quelisten på Spotify. Håll i mig, nu går jag lite sönder. Vad ska jag göra? Jag känner mig sjukt dryg. Ingen bryr sig om den saken, befogat. Det är ju en känsla. "När det gäller trakasserier är det du som är utsatt för trakasserierna som har rätt. Det är dina känslor det handlar om". Såklart det handlar om mina känslor- jag spelar ju huvudrollen i mitt eget liv. Och det handlar verkligen inte om trakasserier. Det är nog exakt det som aldrig behandlas. Undra varför- alla snackar ju om trakasserier. Sexuella-psykiska-kränkande-personliga-allmäna. Plus ett.


RSS 2.0