320 - Han har nu förflyttat sig, den jäveln.

Först går jag fel. Jag vet att jag gått rätt, men jag har gått fel- det vet jag först när jag är en halv trappa från översta planet. Jag har hetsat för jag vill hem, är jobbigt svettig efter att ha sprungit 8 våningar upp. Det borde bara vara 3. Med den jävla halva trappan kvar förstår jag att han står där och vet att drömmen kommer sluta precis som förra gången. Han är så jävla läskig och står bara där: Utanför min egen dörr, vänd mot mig och tittar ner på mig i mitt underläge av skräck, panik och tankestillestånd. Jävel! Jag vill ju bara gå hem, komma hem utan att behöva ha en obehaglig ikon/gubbe/figur/själ/påhittad grej hängande utanför. Jag vet ju att han är där? Han kommer stå kvar tills jag är lugn. Han kommer stå där- just to mindfuck me. Det finns takfönster som släpper in ett obehagligt jämnt ljus som klär in hela trapphuset, även om ljuset inte på långa vägar skulle kunna falla så långt ned: det är FÖR ljust. FÖR jämnt och jag ser FÖR många detaljer.

I totalpanik kastar jag mig framstupa ned för trapporna. Dum som jag är tar jag källargången över till nästa trapphus där jag tror att jag ska komma rätt. Jag vill komma rätt och slippa se den fula gestalten som går klädd i beige kappa och för stora skor, skitstora händer nedstoppade i fickorna, det vidriga grinet och de äckliga ögonen som bara stirrar ut mig. Att jag ens känner mig iaktagen är ett under för hans ögon är så vitt ifrån varandra och knappt befintliga att jag hoppas att han är lika blind som jag tror att han skulle kunna vara.

Ändå  står han där när jag är på tredje våningen. Jag har åter igen sprungit upp för åtta våningar, och hamnat på plan tre. Likförbannat står monstret där och stirrar ut mig. Samma ljus, från ett likadant takfönster, Denna gången springer han efter mig i sina för stora skor och sträcker händerna efter mig under jakten. Jag kan varken skrika eller tala, inte en människa är ute även om det är ett vitt molntäcke och det är mitt på dagen. Jag springer ner till tvättstugan med honom i hälarna, ser ingen skillnad på himlen och jorden som är dränkt av ett på tok för vitt ljus. Här och nu är allt helt ljudisolerat utom hans tunga stön efter spurten.

Sen vet jag inte vad som sker i den formen av den drömmen.

Igår stod han utanför min dörr igen. Först i skydd av mörkret- det jävla psykfallet tände inte trapphusbelysningen när han kom in i trapphuset. Jag ser honom inte, men jag vet att det är han. Han har skrapat naglarna mot dörren och knackat på dörrkarmen: inte på dörren utan på listen. Jag blir nu provocerad istället och rusar upp för att se till att han inte kommer in, kollar att dörren är låst. Varför jag går tillbaka till sängen förstår jag, där finns en trygghet och en snäll röst som tar hand om mig.

När jag laggt mig igen börjar det låta igen. Denna gången rycker han i handtaget, men hon hör det inte för hon har somnat. Jag skiter i det, av någon märklig anledning, och försöker somna. Där ligger jag och blir mer och mer förbannad: Det jävla missfostret ska inte få skrämma mig, och verkligen inte få tag i henne: vad det nu är han vill oss? Jag kastar mig ur sängen halvnaken och ställer mig och tittar mot dörren. han har öppnat dörren och jag ångrar mitt beslut. Min dörr är vidöppen, och likaså är grannens. Jag går fram till hennes dörröppning, tittar först åt vänster och sen till höger. Där är han.

Han står intill dörrkarmen och bara står: utan kappan, i bara kalsonger och de för stora skorna. Hans armar hänger längst med kroppen som består av ben och jävligt hängig hud. Mina ögon hinner inte adaptera till den nya ljusmiljön och det lilla jag ser av rummet är kontraster av hennes byrå som står precis innanför dörren och spegelns reflektion av hans rygg och bakhuvud; allt är gråa siluetter. Han har en tatuering på sin vänstra arm; streck som ligger snett runt underarmen. Jag vaknar nu, och är glad att jag slipper se hans ansikte på nära håll.


- Kan du förstå hur illa det vore om jag skulle se någon som ser ut som han gör?
Utöver det där så går det bättre nu. Puss.

319 - P3 GULD och allt jag tänker på är ljus, magic hour och polarisationsfilter/effekter.


318 - 24 horas antes de que estoy

och jag lyssnar på en lyckolista.
har stirrat mig blin på en vägg, vet inte om jag tycker att den är snygg eller hemskt ful. Ska ut och äta lite, fundera över jobb och skriva av mig en timme innan det är lunchträff någonstans, Plaza España närmare bestämt. Folk äter så jävla sent i denna stan.


317 - åka flygplan.

Nu ska jag ut och vara bitter, leta efter flygbusstationen. förhoppningsvis bli litet mer munter.
Puss.
(jag fick just lite klla fötter inför flyggrejen. kan kalla det dödsångest light)

segrada família 1882.


316 - Papegojor och en ny vän med väldigt gröna ögon och dålig kamera.

Idag var det en klockren chilla-med-mig-själv-och-sitta-i-solen-med-solglasögon-i-bara-t-shirt. Så jävla tacksamt med lite D-vitamin och egentid utan att riskera att träffa någon en känner eller behöva vara trevlig mot någon för jag fattar inte vad de säger ändå. Jo, det gör jag. Eller jag börjar fatta mer och mer. Människor kan prata med mig men jag kan verkligen inte svara lika kvickt och korrekt.

På min lilla plats i solen (du vet, där jag satt och det var asgött varmt med solglasögon och utan skor? utanför en stor teater. där typ) fick jag en ny vän också. Minns inte vad hon hette, Ivona något. Ryska, jobbar som översättare, är på besök hos sin hjärtevän som jobbar dagtid så hon,precis som jag, drog bara omkring och ittade på staden. Tycket höll sig lika gällande tunnelbanan= Big NONO. Så vi promenerade omkring lite, hittade papegojor, pratade (ganska stakande) om hur svårt dte är för ryssar att ta sig ut ur landet med visum och annat. Tror inte att jag lyssnade speciellt mycket för jag fick syn på ett gäng Papegojor som tyvärr var intressantare än samtalsämnet. Kommer lätt gå och mata dem imorgon. Köpa en limma bröd, en kaffe, ta med kameran och sitta som en annan gubbe på en av bänkarna och langa pix imorgon.

Skulle ju hittat en skatepark idag men glömde av det helt. Bakgatorna i mitt hjärta. Och alla sjukt snälla tanter på caféerna. FINA!

Argentinarna från igår peppar järnet på Lasange medan jag helst känner för hemmakäll med chirre och fille. TWIN PEAKS!!! Måste överdosera twin peaks när jag kommer hem. Stackars sällskap/vänskapskrets som ska behöva lida ut mitt nördsnack. Det gör dock lite ont i bröstet för Carl inte kommer göra popcorn och te, och att Chutney inte kommer dansa hunddansen och vråla av lycka när någon kommer innanför dörren.So, just to mess a little with you sad ones back home:

 


Nej, okej. Jag ska inte maxa det alltför mycket. Det är inte mer än +15 just nu (8.30 pm). Pain att komma hem till +3 och snö. Fuuukkk.

315 - Hej, kan du leta igenom hela din sophög efter mitt snus, tack? Ja, Snus. Typiskt svensk. Gör det bah. Så gjorde han det.

Galen utekväll II, slutade på toaletten, efter att ha hånglat med en random argentinare. Ingen bryr sig. Hanin verkade verkligen inte bry sig om läge: HEMGÅNG efter att ha tagit årets fyllebild på toaletten.

Vi hittade (blev visade till) ett rutnät av hus och små små gångar som förmodligen är en labyrint för turister, våra ledsagare har bott här ett tag verkar det som så det var inga probs. Var bara tvungen att springa tillbaka halvvägs för jag hade glömt mitt snus. Som någon hade slängt, men hjälpsamt plockade upp igen. Gracias, Compañero!

Nu vet jag i alla fall vad spanska kvarten betyder, och att du inte ska gå ut om du inte borde. Det slutar i regel med att vi sticker hem runt 4 för att antingen sova, fyllekäka eller bara fortsätta festa. Inte hälsosamt, sandrita. Du kchan inte så heer halla po.

Vart är min bräda och vart är min gitarr?? Jag ska försöka hitta en skatepark idag oh leta igenom stan efter fler musikaffärer och verkligen anstränga mig för att inte bli utkörd il secundo. Dör lite av spelsuget som infinner sig.

Nu är jag bakis och vill helst dö, men ska istället äta lite. Sen hitta skateparken och fota om det är någon där att fota. Ska tydligen vara ett gamalt museum som snuten vaktar från skateare. Hoppas på lite action. In my dreams.


314 - Barca 1.

Idag är det bra 13´ mot gårdagens 18, jag kan trösta mig med att det i alla fall är minst 18' varmare än i Sverige.
Vi har orienterat oss lite i stan, Hanin skaffar kollen och jag och min nya man ska idag gå på Cigarrjakt. T-shirtjakt också för den delen (om han kan tänka sig att gå upp någon gång)

Vi bor på ev an sex huvudgator, precis över en liten bar och intill en tunnelbanehållplats så det är inga problem att ta sig nåonstans. Tyvärr kör vi hennes hyresvärd rätt hårt genom att bo här utan att betala- känns som att vi är illgala flyktingar. Känns kanske lite fel också för att han är sjukt trevlig. Men jag tror han fattar men låter det gå. 70spänn är inte speciellt mycket per dag för boende tycker jag.

En av personerna som bor med Hanin har hjälp oss att ta oss runt, förklarat lite av den spanska kvarten och fått ut os på i alla fall et nattligt äventyr på en svindyr klubb. (Inget inträde, bara 40:- och en drink för 150 sek, en liten INlapp som skulle bytas mot en OUTlapp. Men det visste ingen om).  Jag gick mest runt och stirrade ut alla män som i sin tur stirrade på dansande töser på dansgolvet eller på de anställda lättklädda dansöserna. Kostymnissar från olika delar av världen som inte verkade vara där bara för att dansa, EH.

Till slut hittade vi ändå en sysselsättning (samma som Hanin och jag alltd verkar underhålla oss med) : Prata med främlingar. I huvudsak för att öka umgängeskretsen, få snacka spanska, höra om andra livsöden, hitta på nya saker men verkligen inte för att dansa. Då de flesta pratglada där var män så tar vi tag i ett gäng och vrålar SALUT varpå de jävlarna svarar SKÅL!! Tadaaa! Vi har hittat nya vänner- från Norge!! Downer. Downer. DOWNER. Samtliga i den lilla kretsen om sex pers verkade genomgå en slags 30årskris och berättade om sina fina jobb, deras pengar och att de åker utomlands en gång i månaden för att kalasa och leva lopan.

Tyvärr blev dessa fulla och kåta efter ett tag och började bjuda frikostigt på drinkar och shots samt ragga på motsatt kön. En tjej såg så jävla kränkt ut när en av de gick fram och började svindansa med henne så jag bytte några ord (dåligt byggda meningar på spanska) och hon frågar vart jag är i från. Sverige. Göteborg. Jaha, hon också? KUL! Downer. Igen. Men hon verkade vara lite mer peppad på att snacka och visade sig ha gått på samma skola som Hanin när de var små: numera kulbbarrangör i Bacelona.

Hur som så slutade kvällen med att vi stannar till i en tunnel där en gatumusiker står och spelar, ber om att få låna hans gitarr och spela. (Mycket runda om tassarna efter norrmännen) Plötsligt har vi en publik om ca 12 pers som svänger med, till vad kan jag inte riktigt förstå för vi spelade typ Justin Bieber.. Ursprungsartisten gav oss myspace och nummer och fick ihop en slant på oss i alla fall och göttlade vidare hem, med tre italienare som sällskap. Efterfest i Hanins Common room med någon Kiwislisksötdricka, allting slutade med fyllkök runt 8 på morgonen.
BRA KVÄLL!

Annars har vi sett stade, käkat(typ hela tiden), försökt smälta in, inte lyckats smälta in, druckit sjukt god espresso och fotat massor. Vi var på museum igår vilket jag är mycket nöjd med. Alla borde vart med.

"alla borde vart med" ?????

Hanin börjar sin Praktik idag så jag och min Man ska ut och göra Barcelona på egen hand. Förhoppningsvis är vi nyktra när vi möter upp henne ikväll.


313 -
kände mig tvungen, har för mycket att göra.
saker som att flyga flygplan med månen.

312 - måste dansa


Saknar sommaren och en klick nu.
Hej då Sverige.
Hej Barcelona, en vecka.

311 - KaffePackaKollasaldoFixaliteResoneraSnusaDiscoFest

Har många Plan A nu:
Plan A Gällande Barcelonahemfärden: Ta fallskärmen och hoppa av i Malmö och hälsa på Nic, Anna Banan, Ida O.
Plan A Gällande Praktiken: Peppa järnet och fjäska in sig till vidare jobb. Göra en Bellan alltså. (verkar vara genomgående)
Plan A gällande maten: Skiter i Veganröret.
Plan A gällande snuset: Inte sluta, för jag vill inte.
Plan A gällande nästa inköp av instrument: Ja, det blir den. En Simon and Patrick.  jag känner en Simon (häst) och en Patrick (trombonist) - varför inte lixxx?


Resonemang: 1 dosa på 2 dagar, 7 dagar= 4 dosor. och lite pengar. kommer gå jättebra.

Iakttagelse: Rullväska i GBG i totalt snökaos.

Irritationsobjekt: Ica stänger tidigare och tidigare för var dag. Och Trettondagsafton. Vad fan är det för högtid?? ingen firar det? Ingen tänker på det, utan undrar varför systemet inte är öppen och varför bussarna går som röven. Tyvärr var jag medveten om att denna högtid också i år skulle öga rum, 13 dagar efter jul men likväl blir jag förbäännad över att det är snökaos och någon slags cup i GBG så kidzen tar min plats på bussen och jag istället får stå och hänga med ett tilltryckt pack längst fram i bussen. Ljuset i detta mörkret är nog deras dialekter. Igår åkte jag med ett gäng som jag trodde immiterade Pölsa, men ack nej. Cit. "Far din ä ju jättöö gioo" kom från hjärtat och menades fullt ut.


hur ska jag göra med kameran och objektiven? Har 4 optiker jag vill ha med. 3 av dem tillhör brolli och får ICKE slarvas till eller trollas bort. kanske ett kort (0,33 - ∞ ) får hänga med. Beyoooond reality. Eller bara reality.


- Jag tycker om min nuvarande verklighet. Nästan för bra.310 - Lev en Lång tid Lev en Lev en Lång tid Lev en Lång Lång tid Lev en Lev en Lång tid.

Ja, Sofies idé om att alltid direktöversätta låtar till svenska håller i sig. Kan ses som en dålig vana eller en kreativ fixidé.

Jag ska köpa gitarr, en ny. Kajs hals har laggt till en dålig vana: dålig intonation. Det värsta som kunde hända kan jag meddela. Nu är jönköping omän grått: ännu gråare.

Efter nyår kommer ett dovt lugn och lägger sig över allas syn och hörsel- samtliga hoppas på en månads fritid från släkten. Jag är med på den biten. Verkligen. Lyckligt nog hade jag lovat bort mig som kattvakt (fesse, my big löööv) och fick isolera mig. Gött men sen kom sjukan. Dags att bli frisk inför Barcelona!


- If you hang with me.


- Fesse på stol.


- Fesse studera förbipasserande hund.


-Fesse kollar till badrummet.


- Fesse hittar kameran.


-Fesse hittar kameran del II, III, IV, V.- Och sist men verkligen inte minst: jag fick hem ett brev. Avsändaren kallar mig Lingonët som mellannamn och bifogar ett vykort. en slags julhälsning. Fast med Feministiska Manifestet som huvudinnehåll.

Har inget intressant att diskutera tror jag så jag uppdaterar per bild.

RSS 2.0