242 - El Manganga.

Total namedrop och jag överväger att skriva om något så betydelselöst som El Manganga- Humlan. Men näe- jag skiter i hummeljäveln och hatar lite istället. Alla älskar att hata. Speciellt jag. Lite som att jag trodde att människor i en stad som inte räknas som ort var lite mer vidsynta än att berätta för ett par hur äckliga de är efter att ha sneglat på oss på bussen i 5 minuter. Det är den där "en av fem"gången som slår slint och det är en annan av de fem gångerna som hänger kvar över bröstet.
Hej då stolthet
Hej Då identitet
Hej Då integritet
Hej Då självkänsla
Hej Då hopp
Hej Då öppen kärlek i den här äckliga stan.
Hej Då äckliga stad över huvudtaget.
Hej jag skulle helst vilja slå in skallen på dig så jag slipper vara rädd och missbruka lite makt på något sätt så du aldrig mer ser dagsljus.
Hoppas du sover illa också.
Dumma dumma dumma gubbe.

Detta jävliga hallå om hur naturligt det ska vara med kärlek. Och hur äckligt det är med homosexuella. DET är väl kärlek om något? Efter ett jävla förvirrat sökande genom åren till en total face-plant mot ett väldigt liberalt land. Liberalt som i "Jag trodde inte folk tyckte så längre?". Näe, men hjälp till lite med allmänbildningen då och se att det inte är äckligt eller sjukt.


- Grundkurs i korthet "Så känns det när ingen säger något".

241 - Stop telephoning me.

Men det går ju inte, för min telefon är i GBG. Kom jag på när tåget avgick med destination Jönköping. Typiskt bra. Lyckades också sätta mig bredvid ett väldigt förälskat par som gulligullade hela vägen till Falköping. Kul att jag själv lämnat kvar Henne med stort H i Göteborg.

Hur som hade jag sms-biljetten i telefonen (daah?) och en oerhört glättig tågvärd säger "jahaaaaaa jaaaaa... Jaaaaa... Men du! VI LÖSER detta!! IIIINGA problem! Bara jag haar ditt naaamn ooch såå... Såå LÖSER vi detta!!!! IIIIINGA problem". Har nog träffat två superglättiga tågvärdar som verkligen satt sig in i sitt jobb och pladdrar på om allt och i princip ÄR sitt jobb.

Hampus tar i allafall med min telefon hit ikväll så jag tror nog att jag är kontaktbar from ikväll. Stressmomentet känns gött att få tillbaka men lite sad att det bara tar en dag att inse hur beroende jag faktiskt är av den. En mobilfri vecka vore ju gött. Bara att en blir helt utesluten från socialt liv och snabb kommunikation. Ut på landet på rehab kanske? Anna som vart på en 10veckors Asienresa säger detsamma och ser väldigt frågande ut när en telefon ringer och hon inser att det är hennes. Detsamma gäller väl Facebook och vissa bloggar. Väldigt störande att det hela kretsar runt att vara uppdaterad. Att hålla kontakten och påvisa vad som sker i ens eget liv, att kunna följa alla andras liv utan att behöva kommunicera. Enligt The Social Network var pricken över iet relationsstatusen: Är du med någon? Är du själv och tillgänglig? Öppen relation? Gift?
Jag undrar vem som egengligen bryr sig om den saken utom den närmaste kretsen. Och de närmaste lär väl få reda på det i vilket fall? Vad hände med hemtelefonerna? Och vad hände med att ringa från telefonkiosk för att säga att en kommer hem lite senare än planerat? Och framför allt: Vad hände med att ses på bestämd tid och vänta in den andre personen? Andlij har tagit bort sin hemtelefon för dte används aldrig, Sannas morsa gjorde samma sak..

Spinn vidare på utveckling och förändring: 50öringen försvinner och istället ska vi få en "Mer Användbar Slant". Nämligen 2kronan och 200lappen. 
200lappen fattar jag: det finns ju 20 € och 200 Dkr. Men 2kronan?

jaja- jag failade med kadaffet och ska nu säga upp min lägenhet. PUSS

240 - Luring

Näe. jag var aldrig på MOVITS!. För det stod på nefs hemsida att de gick på 20- jag jobbade till 21. I verkliga verkligheten gick de på 20:30.
Hade hunnit. Tack för den.

Nu ska jag packa lite.
Imorgon ska vi riva ljud och ljus. Jag tycker det är sjukt kul, hela konceptet: Vi är ute på en turné med 15+15 band 4 helger och jobbar med samma Crew. Musik, vänner och en del bärs: FETT!

Om någon har packningstips inför en helg så ge gärna dem till mig. Sämstpåattpacka.se
plan a på packlistan är- torsdag tom. måndag:
Underkläder x 4
1 par bralls
5 t-shirts
1 Tjockis
1 par Mjukisar
TOFFLOR
Hyg.
MP3

typ det. vad har jag missat?
AH! Biljetten!

- för den som inte visste det så har jag en rullator i källaren.

och jag säljer mig på blocket.se

 


239 - NU sker det.

Gårdagens depp är borta: Bra!! Lite ensamhet gör sitt.
Sista praktikdagen
Musik Direkt Delfinal II
Movits! på Nef efter jobb på lördag
Packa ihop Ljus och Ljud (inventera också hmm)
Sista repet för GBGvistelsen
Flytt
Hemmakväll med Suz, Emily och nya tjejen. (jag utlovar härmed Avokadosoppa och fiint mys)Jag är rätt peppad. Dock skulle peppen vart högre om hela nya MOVITS!plattan fanns på Spotify. Men näe- du måste ha Premium. det har jag ju inte.

Det är sista praktikdagen- gött säger jag tyvärr. Nu peppar jag bara jobb och förhoppningsvis lite träning med Carl.

Dags att börja packa.

TA PÅ DIG DANSSKORNA!


238 - Könköping.


. jag bär runt på mitt liv och har ändå ingen koll. något har utbildningen såklart gett: jag har ju fått jobb hit och dit. det är upp till mig bara att hålla kvar och skaffa lite muskler så jag inte tappar något i huvudet på någon. och vänner såklart.237 - Jobb, Vår och för lite kläder.

Våren var verkligen i luften igår! Helgen har gått ut på att ljusbordsångesten lagt sig och jag har kört mitt första egna ljusgig för Musik Direkts turné i Västra Götaland. om du vill läsa mer om arrangemanget Musik Direkt som är en helt sjukt bra skola/möjlighet för de som faktisk ska ha den absolut bästa scenen med bästa möjliga ljus och ljus och back up, alltså unga musiker, så kan du läsa mer på: http://musikdirekt.se/

Hade det inte varit för att Martin vart på plats och tipsat och gett mig back up om stället och erfarenheter hade jag kanske inte varit lika nöjd, eller så hade jag vart det. Jag vet inte. Men det känns liksom lite enklare när jag nu i början av mitt liv som ljustekniker har någon som sitter på några års erfarenhet. Så är det nog i de flesta fallen. Banden verkade nöjda även om jag själv stod och svor om vartannat. Jag stod förvisso också och dansade (även kallat Ljusbordsfest) för att få feeling. Det kan jag ju ge som tips: Häng med i musiken och skaka rumpan- om du inbillar dig att du är munter så blir du det efter ett tag : )

Det göttigaste med jobbet är såklart att jag får se grymma band och skaffa en egen ljusstil och tolka musik i ljus: Men också att hela teknikcrewet är så jävla fint!! Hela årets MusikDirektgäng är ju guldet och det är gött att se jur en fungerande arbetsgrupp jobbar. FETT!

Var på anställningsintervju i onsdags också. Ljusjobb inför sommaren. Jag tänker negga tills jag fått ett mail om ett ja eller ett nej. Bara för att slippa bli asledsen om jag inte får det. Jag vill jag vill jag vill jag vill. (okej,jag kommer bli asledsen om jag inte får det...)

Annars är det snart dags för tillbakaflytt till Sveriges rövhål Jönköping. Läste min roomies blogg om att det varit ett mindre kaos på senaste. Bränderna på Råslätt (typ.. Jönköpings Bergsjön) har fortgått och de har plockat in en 21årig brud för dåden. Hon bryter ju normen och det är ju bra, jobbigt bara att kläderna kanske brinner upp en vacker dag. Skulle kosta lite att köpa på sig massa nytt.
Det första som sker när jag flyttar tillbaka är tydligen en fest i mitt eget hem med massa ljusettor som har eftertentafest. Suz kanske stannar över helgen 25e och får därmed hänga med min tjej- jag tror de kommer funka fint ihop. Litet nervös över att Elin kommer tycka att mitt rum är ett kaos (det är inte så kaosigt just nu) (jag har ju inte bott där på 3 månader- såklart att det inte är kaos just nu??!). Mer inredningsmässigt menar jag. Äh- det kommer bli bra bra.

Jag har laggs av mig bloggaktiviteten lite med allts om sker- kommer nog skriva mer när jag har lite ensamtid på mitt studentrum och när jag nästan dör av tristess pga plugg. Kanske att jag kommer att göra det lätt för mig i plugget för att få klart allt och fokusera på jobb och bostadssökande.
Om någon har tips på hur en söker lägenhet på alla möjliga och omöjliga sätt så tipsa på!! Jag och en annan behöver det!

Kollektiv eller egen lägenhet i andra hand eller första hand varsomhellst!


Jag har egentligen asbråttom till praktiken nu, men jag tror att scenerna riggas om tom 15.00 så jag chillar lite på det. Naivt och litet korkat att inte ta det på fullaste allvar kanske. Men jag tänker att jag får jobb och har lärt mig mycket ändå. Mest om teaterljussättnings- och skapandeprocessen. Samt lärt känna ett gäng ljustekniska och estetiska (ur ljussynvinkel) genier.


Det var så vårigt igår att jag lägger av mig raggsockarna för säsongen nu. Nu får det vara nog! Dags för Håkan i lurarna, en macka och sen är det praktik!

PEPP!!!

RSS 2.0