237 - Jobb, Vår och för lite kläder.

Våren var verkligen i luften igår! Helgen har gått ut på att ljusbordsångesten lagt sig och jag har kört mitt första egna ljusgig för Musik Direkts turné i Västra Götaland. om du vill läsa mer om arrangemanget Musik Direkt som är en helt sjukt bra skola/möjlighet för de som faktisk ska ha den absolut bästa scenen med bästa möjliga ljus och ljus och back up, alltså unga musiker, så kan du läsa mer på: http://musikdirekt.se/

Hade det inte varit för att Martin vart på plats och tipsat och gett mig back up om stället och erfarenheter hade jag kanske inte varit lika nöjd, eller så hade jag vart det. Jag vet inte. Men det känns liksom lite enklare när jag nu i början av mitt liv som ljustekniker har någon som sitter på några års erfarenhet. Så är det nog i de flesta fallen. Banden verkade nöjda även om jag själv stod och svor om vartannat. Jag stod förvisso också och dansade (även kallat Ljusbordsfest) för att få feeling. Det kan jag ju ge som tips: Häng med i musiken och skaka rumpan- om du inbillar dig att du är munter så blir du det efter ett tag : )

Det göttigaste med jobbet är såklart att jag får se grymma band och skaffa en egen ljusstil och tolka musik i ljus: Men också att hela teknikcrewet är så jävla fint!! Hela årets MusikDirektgäng är ju guldet och det är gött att se jur en fungerande arbetsgrupp jobbar. FETT!

Var på anställningsintervju i onsdags också. Ljusjobb inför sommaren. Jag tänker negga tills jag fått ett mail om ett ja eller ett nej. Bara för att slippa bli asledsen om jag inte får det. Jag vill jag vill jag vill jag vill. (okej,jag kommer bli asledsen om jag inte får det...)

Annars är det snart dags för tillbakaflytt till Sveriges rövhål Jönköping. Läste min roomies blogg om att det varit ett mindre kaos på senaste. Bränderna på Råslätt (typ.. Jönköpings Bergsjön) har fortgått och de har plockat in en 21årig brud för dåden. Hon bryter ju normen och det är ju bra, jobbigt bara att kläderna kanske brinner upp en vacker dag. Skulle kosta lite att köpa på sig massa nytt.
Det första som sker när jag flyttar tillbaka är tydligen en fest i mitt eget hem med massa ljusettor som har eftertentafest. Suz kanske stannar över helgen 25e och får därmed hänga med min tjej- jag tror de kommer funka fint ihop. Litet nervös över att Elin kommer tycka att mitt rum är ett kaos (det är inte så kaosigt just nu) (jag har ju inte bott där på 3 månader- såklart att det inte är kaos just nu??!). Mer inredningsmässigt menar jag. Äh- det kommer bli bra bra.

Jag har laggs av mig bloggaktiviteten lite med allts om sker- kommer nog skriva mer när jag har lite ensamtid på mitt studentrum och när jag nästan dör av tristess pga plugg. Kanske att jag kommer att göra det lätt för mig i plugget för att få klart allt och fokusera på jobb och bostadssökande.
Om någon har tips på hur en söker lägenhet på alla möjliga och omöjliga sätt så tipsa på!! Jag och en annan behöver det!

Kollektiv eller egen lägenhet i andra hand eller första hand varsomhellst!


Jag har egentligen asbråttom till praktiken nu, men jag tror att scenerna riggas om tom 15.00 så jag chillar lite på det. Naivt och litet korkat att inte ta det på fullaste allvar kanske. Men jag tänker att jag får jobb och har lärt mig mycket ändå. Mest om teaterljussättnings- och skapandeprocessen. Samt lärt känna ett gäng ljustekniska och estetiska (ur ljussynvinkel) genier.


Det var så vårigt igår att jag lägger av mig raggsockarna för säsongen nu. Nu får det vara nog! Dags för Håkan i lurarna, en macka och sen är det praktik!

PEPP!!!

Kommentarer
Postat av: Suz

Jag LÄÄÄÄÄÄÄNGAR tills du bor här igen!! (Dock flyttar du snart igen :( :( :( ....dör lite inombords när jag tänker på det)

MEN KUL ATT DU KOMMER SNART MIN ÄLSKADE!

2011-03-14 @ 21:37:31

press [rec]

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0