<3 fab.

http://lovajuni.wordpress.com/2012/11/10/kukens-stiffa-oumbarlighet/#comments

läs läs.

En gubbes ro.

Minns inte exakt hur det var, men det var kallt. Hade vinterkläder och mamma var med. Vet inte om hon visste att han jobbade ("jobbade"?) i den affären eller om vi bara åkte förbi för att handla nåt eller hyra en film på fredagkvällen. 
Jag blev så glad av att se honom. Blyg, som vissa barn är när de träffar någon som de vet att de känner men inte riktigt hängt med på senaste. Så blyg var jag först. Sen överumplades jag av lycka när han sa
"Titta där, på allt godis. Du får ta hur mycket godis du vill!".
Jag antar att mamma suckade och ändå sa okej. Vi fick låna filmen gratis. Och jag plockade på mig alla mina godaste godisar i en påse. När vi stod vid disken försökre han skoja med mig. Fattade nog ingenting alls. 
 
Såhär i efterhand blir jag varm varje gång jag går förbi. Tänker på det varje gång och det gör på samma gång lite lite ont för jag vet att det var tufft för honom. Och för mamma, som snällt tog emot honom med öppen famn och alltid lät honom komma och hälsa på, bjöd på mat. Ställde frågor som inte var för radikala och som han ändå fick en känsla av att någon brydde sig, en liten del av en slags gammal familj från förr. Situationen speglar uttrycket "som ett gammalt blekt fotogtafi från förr."
 
Han hängde med till stallet ett flertal gånger. Nej. Kanske inte ett flertal gånger, men jag minns två gånger. Kanske var de de enda gångerna han hälsade på. Jag hade ridit Birk på hopplektion och jag släppte honom i stallgången för att krama honom. Jag blev så glad att jag ville visa alla hästar i stallet och frågade om hans hundar och hans liv. Om han hade tjej och sånt. Minns inte ett enda svar. 
Men jag minns när han sa att han skulle bli ren. Tänkte på affären och på det varma glödljuset (det såg ut som glödljus utifrån, egentligen var det lysrör) som bröt ett kallt och mörkt Göteborg då. Sen har allt verkat gå bättre dag för dag. 
 
Önskar det vart på ett annat sätt. 
 
 

Laleh - Storebror by Laleh-Official

RSS 2.0