47 kr senare

Det var så konstigt det här som hände just.
"Du är väldigt speciell. Jag ser det på dig, att du har något speciellt"
"Jaha. Fint sagt, men vad menar du?"
"Du utstrålar respekt. Du är väldigt respektfull. Jag tänker på det varje gång du kommer in i affären"
"Hoppas andra också känner så, det var fint sagt"
"Behöver andra känna så? Behöver du att andra känner så?"
"Nej, det kanske jag inte gör. Men om folk skulle känna sig trygga och respekterade av mig skulle väl det vara...bra.. Antar jag"
"Kanske. Du är speciell"
"Tack. Hej då"


Bastille - Pompeii

Denna kan du lyssna på nr du läser. Det är kille med gitarr och killes kompisar.
 
 
En gång sa någon till mig:
Alltså, jag gör ingenting om dagarna. Jag är så jävla arbetslös. Alla mina vänner har jobb och massa aktiviteter, eller så är de likdana som jag. Asarbetslösa. Det är en mycket passiv syssla, en kompis som har jobb frågade om jag kunde träffas igår på eftermiddagen, men jag sa nej. Tänkte först säga ja, men sen räknade jag på hur lång tid det skulle ta, allt det där jag gör varje dag: Sova till kanske 10-11. Gå upp, äta, det tar kanske en timme. Sen vill jag vila lite och göra nåt eget. Kanske läsa eller kolla på film eller spela tvspel. Sen ska jag faktiskt lägga på ett brev på lådan. Sen är det mat igen. Sen kommer min bror hem och då kan vi hänga. Så jag sa nej. 
 
Just det där har jag skrattat åt lite för mig själv för det är en klockren beskrivning på hur det faktiskt är. Hur det är att vara utan jobb nu. I och med internet så kan vi dessutom hålla kontakt och lite koll på andra som också använder Facebook, Instagram och Twitter. Det är skitlätt att ses! Chatta på! Eller så jobbar du och träffar familj som du faktiskt hänger med. Vissa dagar kan du ta dig upp tidigt och gå ut. Göra något av dagen. De dagarna är det med extra desperation du söker efter en till aktivitet. De där passiva dagarna är du bara desperat efter att få det att funka för du orkar inte, och vill inte komma igång med nåt. Det är omöjligt. Nej, kankske inte omöjligt men en rejäk tröskel att klättra över för att komma till skott.
Att-göra-listor funkar inte. De funkar sådär för mig i alla fall. De där gardinerna ligger risigt till tills det att jag blivit lite gniden och kommit igång att jobba.
 
Vill varna alla som tänker jobba säsong och frilans, speciellt som ljus/ljudtekniker: DE DÅLIGA MÅNADERNA KOMMER OCH DU KOMMER TRO ATT DU SKA DÖ NÄR DE VÄL ÄR DÄR. SE TILL ATT TA VARA PÅ AKTIVITETER OCH DYGNSRYTM. ANNARS BLIR DU SOM JAG. Spara dina pengar så du klarar dig under vintern. Var en björn eller annat idedjur. 
 
E har i alla fall fått hem studion och jag sitter lite med den från och till, spelar lite musik elektronsikt. För lite hur som. Kan spela när som helst och bli grym men det går ju inte. Det är en tröskel. Sen får jag panik när jag kan räkna på en hand vad jag gjort under dagen. Försöker vara ute varje dag och spela musik, tyvärr är jag väldigt trött på min egen röst och stör mig mest på alla former av ljud som jag själv inte skapar så jag kan inte hitta något mellanting som passar mellan att skapa själv och hänga med andra.
 
Jag håller helt enkelt på att bli knäpp, så ni vet. Jag är fortfarande Bob och Laura på samma gång, tyvärr är det ingen som jagar mig utan jag härjar fritt. Fritt coh passivt. Ska nu sy gardinerna. 
 
(bevisar att jag vart ute och att jag lever, men tappat det lite) (orkar inte)

RSS 2.0